Vervangen van gas- en waterleidingen in Hoogerheide

Foto: Jan Krijtenburg

In Hoogerheide zal vanaf halverwege september gewerkt worden aan het vervangen van de gas- en waterleidingen.

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege de leeftijd van de leidingen en worden in opdracht van DNWG en Enexis Netbeheer uitgevoerd door aannemer Baas B.V.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten het vervangen van bestaande stalen gasleidingen en (veelal) asbest-cement waterleidingen. Ook worden de huisaansluitingen van het gas en drinkwater waar nodig vernieuwd. Een gedeelte van het straatwerk dient hiervoor opengebroken te worden.

Opdrachtgevers

Enexis is de netbeheerder voor de gas- en elektriciteitsnetwerken. Evides Waterbedrijf levert in onze gemeente het drinkwater. Delta Netwerk Groep (DNWG) beheert het drinkwaterleidingnet. In opdracht van Enexis en DNWG gaat aannemer BAAS B.V. de gas- en drinkwaterleidingen vervangen.

Gefaseerde werkzaamheden

Het project in de kern Hoogerheide zal in 10 fasen worden uitgevoerd. Fase 1 gaat om de leidingen in de Edward Jennerstraat, het St. Lucasplein, Flemmingstraat, Pasteurstraat, Pr. Bernhardstraat en de Robert Kochstraat. In fase 1 wordt in totaal 850 meter waterleiding en 1.031 meter gasleiding vervangen.
Voordat daadwerkelijk werkzaamheden verricht kunnen worden aan de leidingen, zal er vooronderzoek gedaan worden. Hiervoor worden op een aantal plekken proefsleuven gegraven.

Informatie

Indien er in uw buurt of straat werkzaamheden zullen plaatsvinden, zult u door aannemer BAAS worden geïnformeerd. Daarnaast zal er voor omwonenden wekelijks een inloopmogelijkheid zijn waar u vragen kunt stellen aan de aannemer. Deze starten in week 41 elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur op het bouwdepot aan de Semmelweissstraat in Hoogerheide. Ook is de aannemer via telefoon 088-2227490 of e-mail [email protected] bereikbaar.

Reacties