Veiligheid in en om huis in pop up store Ossendrecht

Foto: Gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht organiseert samen met Brandweer, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Politie, GHOR, Rode Kruis, buurtpreventieteam Ossendrecht en Whatsapp alert groep een pop-up store.

Deze tijdelijke ‘winkel’ aan de Molenstraat 20a/c gebruiken de organisaties van 4 t/m 6 oktober en van 11 t/m 13 oktober als ruimte om mensen bewust(er) te maken van de risico’s en gevolgen van onveilige situaties in en om huis.

Veilig in en om huis

“In de pop-up store beleven bezoekers met behulp van decorstukken, foto’s en virtual reality-brillen de impact die bijvoorbeeld een brand heeft op een (gezins-)leven. Maar u ziet meer. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn hier aanwezig. En hoewel het vaak makkelijk lijkt, blijkt in de praktijk dat we onze eigen veiligheid niet altijd goed voor ogen hebben. En daar kunt u iets aan doen” aldus burgemeester Steven Adriaansen.

“Bezoekers kunnen onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan met de diverse deskundige medewerkers (brand)veiligheid in en rond het huis. Waarbij u zich tevens kunt aanmelden voor een “home safety check”. Bij het uitvoeren van een home safety-check ontvangt u gratis een rookmelder. Dit alles met als doel om het  veiligheidsbewustzijn bij mensen te vergroten” besluit burgemeester Adriaansen.

Openingstijden

De pop-up store aan de Molenstraat 20a/c is vanaf donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober en donderdag 11 t/m zaterdag 13 oktober geopend van 11.00-16.00 uur.

Achtergrondinformatie veilig in en om huis

Bewustwording is de eerste stap in het proces om brandveiligheid te verbeteren. Daarom is voorlichting over onder andere de oorzaken van brand een belangrijk onderdeel van deze pop up store. De gemeente wil mensen bewust maken van de gevaren, gevolgen en mogelijke kosten van brand. Daarnaast is het zaak om mensen de kennis bij te brengen die nodig is om in te grijpen bij brandonveilige situaties en bij een daadwerkelijke brand.

Reacties