Veel animo voor boostervaccinatie onder Bravis-medewerkers

Foto:

IC-verpleegkundige Angelica Hildebrand en longarts Bart Oppedijk waren dinsdagmorgen 23 november de eerste Bravis-medewerkers die hun boostervaccinatie ontvingen. Zij namen de prik omdat zij het belangrijk vinden dat we met z’n allen corona weer onder controle krijgen.

Boostervaccinatie

Sinds afgelopen vrijdag kunnen medewerkers van het Bravis ziekenhuis die in de patiëntenzorg werken zich inschrijven voor de boostervaccinatie. “De animo is ontzettend groot”, meldt William Minderhoud, die het vaccineren coördineert. “Tot nu toe hebben we al 1900 inschrijvingen. Vandaag (dinsdag) zetten we 689 prikken en voor morgen zitten we op 550. Voor 5 december kan iedereen in Bravis zijn boosterprik hebben gehad.”

Druk op de zorg verlagen

Veel Bravis-medewerkers vinden het belangrijk om na de reguliere vaccinatie ook de boosterprik te nemen. “Het blijkt dat de vaccinaties werken en dat ze de druk op de zorg verlagen. Aangezien ik in de zorg werk, vind ik het heel belangrijk dat we corona onder controle krijgen en dat ik er zelf minder ziek van word”, vertelt Angelica Hildebrand.

Longarts Bart Oppedijk valt zijn collega bij. “Je zag dat de eerste prikken effect hadden, maar nu loopt het weer op. Daarom is zo’n boostervaccinatie een hele verstandige keuze. Iedereen moet zelf de eigen afweging maken, maar mijn advies is: neem hem.”

Kijk voor alle coronamaatregelen in het Bravis ziekenhuis op: www.bravisziekenhuis.nl/corona

Reacties

Cookieinstellingen