Update: Gesprongen waterleiding en gaslek KLM laan Hoogerheide

Foto: Jan Krijtenburg

Er werd tot ’s avonds laat doorgewerkt om het lek in de waterleiding op de KLM laan te repareren.

In het begin van de middag is er een waterleiding gesprongen in de KLM laan, vermoedelijk door een zwakke plek in de leiding.

Het gevolg was dat een aantal woningen aan de KLM laan geen water meer uit de kraan kregen, en dat er verder in de omgeving een lagere waterdruk was.
Voor die bewoners die geen water meer uit de kraan kregen is er een tappunt voor water voorzien aan de Laan Olieslagers ter hoogte van nummer 20.

Gaslek

Behalve dat de straten blank stonden door de grote hoeveelheid water die uit de gesprongen leiding stroomde, werd er bij de reparatie werkzaamheden, ook nog een gasleiding beschadigd waardoor er onder het toeziend oog van de brandweer ook nog een gaslek gedicht moest worden.

Het kruispunt KLM laan en Plesmanlaan is geheel afgesloten en ook het benzinestation op de hoek is enige tijd afgesloten geweest maar is ondertussen weer toegankelijk. De verwachting is dat het kruispunt voorlopig nog wel afgesloten blijft.

Nachtwerk

Rond half elf ’s avonds werd er nog steeds gewerkt om het lek te dichten. De bedoeling was om het lek in de loop van de nacht voorlopig tijdelijk te dichten, zodat de omwonenden weer water hebben. Rond half twaalf was dit voor elkaar en hadden de omwonenden weer water. Zoals het er nu naar uitziet zal er maandag met de definitieve reparatie begonnen worden.

Gevolgen

De vraag is nu ook wat deze overstroming voor het wegdek in de directe omgeving voor gevolgen heeft. Ter plekke van het lek was al een soort sinkhole ontstaan.

 

Reacties