ToTaalhuis ook in corona-tijd actief

Foto: Jan Krijtenburg

Vanwege Corona is een groot deel van de Taallessen en Taaloefenmomenten online gegaan maar ook het fysieke To-Taalhuis gaat nu stap voor stap weer open.

Geheel of gedeeltelijk online

Het aanbod zal bewust ook geheel of gedeeltelijk online blijven. Dat biedt namelijk interessante mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor mensen met een fulltime baan of alleenstaande ouders. Voor hen is het online mee kunnen doen opeens een kans om toch Nederlands te leren.

Zo is ook de les voor een groep medewerkers van Dog meat online gegaan. Voorheen kwamen zij op donderdagochtend vroeg voor het werk naar het To-Taalhuis. Nu gebeurt het online en in het weekend. De deelnemers zijn dan meer uitgerust en kunnen alles beter volgen.
Een van de medewerker is even terug naar Moldavië, zij kan nu vandaaruit gewoon mee blijven doen.

Nieuwkomers

Regelmatig krijgen de medewerkers van het To-Taalhuis van ouders die net in Nederland zijn de vraag om hun kinderen te helpen met die lastige taal.
Speciaal voor deze kinderen is een groep gestart om hen te helpen met woordenschat en taalbegrip. Maar evenveel aandacht gaat naar het verschil tussen hun oude en nieuwe school en hun oude en nieuwe leven. Ook dat is een belangrijk onderdeel bij het komen tot leren: het meenemen van ieders achtergrond en cultuur.

Taallessen volwassenen van Curio online

Tijdens een ‘normaal’ schooljaar verzorgt docent Pierre Withagen 4 dagdelen per week Nederlandse les in het To-Taalhuis voor een gevarieerd gezelschap volwassenen.
De flexibiliteit en creativiteit die Pierre wekelijks meebrengt, komt in een tijd als deze goed van pas. Op zijn bevlogen manier weet hij zijn ‘leerlingen’ ook online te boeien en enthousiasmeren om met de mooie Nederlandse taal bezig te gaan en blijven.
En als hij daarvoor op het fietsje her en der extra oefenmateriaal moet afgeven, dan doet hij dat met plezier.

Reacties