Theaterprogramma Podium Kloosterhof 2024-2025

Dick van Altena en Savannah bij Podium Kloosterhof
Dick van Altena en Savannah bij Podium Kloosterhof
Foto: Jan Krijtenburg

In theaterseizoen 2024-2025 viert Podium Kloosterhof samen met u het 20-jarig jubileum! Er is daarom een feestelijk en gevarieerd jubileumprogramma voor u samengesteld met veel muziek, cabaret en als klap op de vuurpijl: een komedie in de geest van ’t Echt Antwaarps Teater.

Marcel Mulders en zijn band

Op zaterdag 28 september 2024 openen Marcel Mulders en zijn band het theaterseizoen met een ode aan een van Nederlands grootste artiesten: Rob de Nijs.

The Forces Sweethearts brengen op zaterdag 26 oktober 2024 het bevrijdingsconcert ‘We’ll Meet Again’ om te herdenken dat Woensdrecht en omgeving 80 jaar geleden werden bevrijd. Op deze avond komen bekende hits van onder anderen Vera Lynn, Doris Day en The Andrews Sisters voorbij.

Tijdloze muziek

In diverse voorstellingen kunt u genieten van tijdloze muziek uit de jaren 50 en 60, bijvoorbeeld in ‘A Tribute to the Soul of the 60’s’. En wat te denken van ‘The Wieners play Classic Rock’n’Roll Stars, Part II’ met heerlijke nummers van Johnny Cash, Buddy Holly, The Everly Brothers, Jerry Lee Lewis, Fats Domino en velen anderen? Ongetwijfeld beleeft u ook veel plezier aan de muziek van Elvis in ‘The Wanders Play Elvis Presley’.

Riem en Ruud de Wolff vormden het duo The Blue Diamonds. In ‘The Storie of The Blue Diamonds’ brengen Steffen de Wolff (zoon van Riem) en Patrick Drabe een muzikaal eerbetoon aan deze bijzondere Nederlands-Indische broers. De band Savannah en Dick van Altena komen terug met ‘Back to the Country, Part 14’.

Folkmuziek

En er staat nog meer geweldige muziek op het programma: Keltische folkmuziek met de band Ogham, een Ierse avond met de Mannen van Naam, Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen, een ABBA-tribute door Beatrice en Vera van der Poel en muzikale hoogtepunten van Eric Clapton door de band Ocobar.

Comedie

Er zal gelachen worden met stand-upcomedian Rob Scheepers. Het is fijn dat cabaretier Ernest Beuving terug is met meesterlijke imitaties en voortreffelijke liedjes in ‘Eén van de 70’s’. De komedie ‘Hoog in de lucht’ van de Sven De Ridder Company uit België is een waardige opvolger van ’t Echt Antwaarps Teater.

Alle vrijwilligers van de stichting Podium Kloosterhof wensen u een fijn theaterseizoen toe. Zij hopen u bij veel voorstellingen te mogen begroeten.

Praktische informatie

Informatie en kaarten: www.podiumkloosterhof.nl
Telefonische informatie: 0164-620221
Locatie: MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3b Hoogerheide

Het programma

 • Zaterdag 28 september 2024

Marcel Mulders met ‘Puur de Nijs

Op een mooie zomeravond in 2021 luisterde zanger Marcel Mulders naar enkele liedjes van een van Nederlands grootste artiesten: Rob de Nijs. Hij werd gegrepen door de prachtige melodieën en de puurheid van de teksten.

‘Puur de Nijs’ brengt de allermooiste liedjes van Rob de Nijs naar het theater. Geniet zowel van klassiekers als Mallebabbe, Zondag en Het werd zomer als van recentere liedjes zoals Niet voor het laatst en Wat als later nu is.

 • Zaterdag 5 oktober 2024

Rob Scheepers met ‘Weerlicht’

Cabaretier Rob Scheepers focust in zijn voorstelling ‘Weerlicht’ op het licht in plaats van op het donker. Hij verruilt denken voor doen en angst voor durf.

We zijn een veel te bang volk geworden de laatste jaren, aldus Scheepers. We zijn al angstig voor de komst van de bliksem, wanneer de donder nog niet eens te horen is. Het is zonde van je tijd om je zorgen te maken over hypothetische toekomstscenario’s. Daarom pleit Rob Scheepers voor een nieuwe houding: open je gordijnen wanneer het bliksemt, steek je kop naar buiten en ga dansen in de regen, want aan het eind van elke donkere nacht wordt het weer licht.

 • Zaterdag 12 oktober 2024

Sven De Ridder Company met ‘Hoog in de lucht’

Heel veel jaren hebt u kunnen genieten van de komedies van ’t Echt Antwaarps Teater, maar helaas maakt dit gezelschap geen reisvoorstellingen meer. Wij zijn blij dat we een waardige vervanger hebben gevonden in de Sven De Ridder Company uit België. Een aantal spelers die deel uitmaakte van ’t Echt Antwaarps Teater brengt nu: ‘Hoog in de lucht’, een first class komedie van Brik van Dyck en Sven De Ridder.

Devliegher Airlines is een sympathiek familiebedrijf met enthousiast personeel, maar als Nadia de leiding overneemt van haar bejaarde vader blijft er van de gezellige werksfeer plots niks meer over. Wanneer de kleine vliegmaatschappij dan ook nog eens dreigt te worden opgeslorpt door een grote buitenlandse speler, legt het personeel prompt het werk neer. Overleeft Devliegher Airlines de staking of gaat het roemloos ten onder?

 • Zaterdag 26 oktober 2024

The Forces Sweethearts met ‘We’ll Meet Again’

De kern van Woensdrecht werd op 24 oktober 1944 bevrijd. Heel Woensdrecht was op 27 oktober 1944 vrij. Daarom hebben wij The Forces Sweethearts uitgenodigd om op zaterdag 26 oktober een herdenkings- en bevrijdingsconcert te geven.

Met de voorstelling ‘We’ll meet again’ staat dit zangtrio stil bij 80 jaar vrijheid in Nederland. Herinneringen worden tot leven gebracht dankzij muziek uit de jaren 30, 40 en 50, afgewisseld met pakkende gedichten en anekdotes uit de tijd rondom de Tweede Wereldoorlog. Bekende hits van onder anderen Vera Lynn, Doris Day en The Andrews Sisters komen voorbij. Denk aan liedjes als Bei mir bist du schön, Rum and coca cola, Those were the days en natuurlijk We’ll meet again.

 • Zaterdag 2 november 2024

‘A Tribute to the Soul of the 60’s’

In de wervelende voorstelling ‘A Tribute to the Soul of the 60’s’ wordt u meegenomen naar de Verenigde Staten in de roerige jaren 60. De mooie, grappige, ontroerende en soms ook schrijnende verhalen zijn de basis voor een muzikale rondreis langs alle monumenten van de soul uit die tijd. Natuurlijk komen de artiesten, zoals Otis Redding, Aretha Franklin, Ray Charles, en James Brown, voorbij. Maar ook de platenlabels die zo belangrijk waren voor het ontstaan van de soul.

 • Zaterdag 23 november 2024

The Wieners play Classic Rock’n’Roll Stars, Part II

The Wieners staan garant voor pure muziek met subtiel gitaarwerk en fantastische samenzang. Deze sympathieke muzikanten zijn zo goed dat wij ze opnieuw hebben geboekt. Eerder speelden ze ‘Buddy Holly’, ‘The Everly Brothers, Part II’ en ‘Classic Rock’n’Roll Stars, Part I’ in ons theater.

Nu brengen ze ‘Classic Rock’n’Roll Stars, Part II’ met nog meer heerlijke nummers van onder anderen Elvis Presley, Johnny Cash, Buddy Holly en The Everly Brothers. En deze keer ook van piano-rockers zoals Jerry Lee Lewis en Fats Domino.

 • Vrijdag 13 december 2024

Ogham met ‘The Road to Killin’

Ogham: Keltische folkmuziek, een liveband bij uitstek, zeven kleurrijke muzikanten die samen ruim dertig instrumenten bespelen. In 2020 was het optreden van deze band een groot succes! Daarom komen ze nu terug naar Hoogerheide.

Na hun zeer succesvolle jubileumtour ‘40 jaar Ogham, a Celtic Party’ gaat Ogham verder. De bandleden nemen u dit keer mee op reis in de gloednieuwe voorstelling ‘The Road to Killin’. De muzikanten dagen elkaar muzikaal nog meer uit. Ze spelen nieuwe jigs en reels en zingen ontroerende ballads en heerlijk krachtige Keltische uptempo songs.

 • Zaterdag 18 januari 2025

The New Diamonds met ‘The Story of The Blue Diamonds’

Beleef de geschiedenis van de indo-muziek in Nederland door de ogen van twee bijzondere broers!

Riem en Ruud de Wolff vormden het duo The Blue Diamonds. Deze broers, van Nederlands-Indische afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona. In het begin van de jaren 60 behaalden ze hitsuccessen en maakten ze samen met Anneke Grönloh succesvolle tournees door Indonesië.

In november 2000 traden Riem en Ruud de Wolf voor het laatst op als The Blue Diamonds. Ruud was toen al ernstig ziek en overleed op 59-jarige leeftijd. Na zijn dood belandde Riem in een diep dal. Dankzij de hulp van vele collega-artiesten vond hij de kracht om overeind te krabbelen. Samen met hen en zijn zoon Steffen maakte hij onder de naam The New Diamonds het door Patrick Drabe geproduceerde album ‘Out Of The Blue’. Tijdens deze periode traden The New Diamonds ook twee keer succesvol op in de Doelen in Rotterdam, totdat ook Riem overleed op 12 september 2017.

Als de organisator van deze concerten Steffen en Patrick jaren later vraagt om in februari 2023 nog één keer een muzikaal eerbetoon aan The Blue Diamonds te brengen, hoeven zij daar niet lang over na te denken. Naar aanleiding van de vele positieve reacties en aanbiedingen die volgen, besluiten Steffen en Patrick om The New Diamonds nieuw leven in te blazen.

 • Zaterdag 1 februari 2025

Een Ierse avond met de Mannen van Naam

Hoe zou het toch komen dat zo’n klein land als Ierland over de hele wereld bekendstaat om zijn muziek, van weemoedige ballades en razendsnelle reels en jigs tot moderne hedendaagse popmuziek? En hoe komt het dat de Mannen van Naam zich hun hele muzikale carrière hebben laten inspireren door Ierse en Schotse muziek? Die invloeden waren al goed te horen in hits als Laat Maar Waaien en Hela Hola (Tuthola) uit hun vroegere jaren bij Pater Moeskroen.

In dit theaterprogramma gaan de Mannen van Naam op zoek naar die Keltische roots. Ze reizen naar Ierland en komen terug met mooie, spannende en hilarische verhalen waaruit veel duidelijk zal worden. Het resultaat is een compleet Iers programma met tal van klassiekers, onder andere van The Dubliners en The Pogues. Muziek die je meeneemt over de groene heuvels tot diep in de Ierse pubs. En uiteraard wordt elk nummer in het typische Mannen van Naam-jasje gestoken.

 • Zaterdag 22 februari 2025

Beatrice en Vera van der Poel met ‘Dancing Queens: XS Tribute to ABBA’

De zussen Beatrice en Vera van der Poel kruipen in de huid van de blonde Agnetha en rode Anni-Frid. Ze brengen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, zingend bij de piano. De dames vertellen bovendien het verhaal van ABBA: het succes, de roddels, stalkers, het drama, de achterklap, sleutelparty’s en de wrok. Beatrice en Vera praten u helemaal bij in de Zweedse sauna.

De twee zussen worden begeleid door pianist Leo Bouwmeester. Op een meesterlijke manier speelt hij de wereldberoemde songs van ABBA op de piano. Zo staat hij in z’n eentje garant voor Björn én Benny.

 • Zaterdag 15 maart 2025

The Wanders Play Elvis Presley – The Sun Sessions

Ze komen zo’n beetje allemaal voorbij … die inmiddels iconische wereldhits van ‘The One and Only King.’ In een uniek, liefdevol en opvallend authentiek klinkend eerbetoon leggen The Wanderers voor de pauze vooral de nadruk op Elvis’ Memphis-jaren. In het tweede deel van de show nemen zij u mee op een denderende muzikale treinreis die maar niet ophoudt. Dan komen ook de grote wereldhits aan bod van Heartbreak Hotel tot Blue Suede Shoes, van Hound Dog tot Jailhouse Rock, en van gospel tot ballade.

Het motto van deze show: ‘Don’t be lonesome tonight’ en vier samen met The Wanderers het leven van Elvis!

 • Zaterdag 29 maart 2025

Ernest Beuving met ‘Eén van de 70’s’

Als retrofetisjist en kind van de jaren 70 kijkt Beuving naar wat er in de afgelopen 50 jaar is veranderd in het dagelijkse leven. Waar zijn de gemacramede plantenhangers (waar het water altijd doorheen liep) en de letterbakken (stofnesten) toch gebleven?

Niet alles was toen beter natuurlijk. Zo zag Marijke Helwegen er in de jaren 70 veel ouder uit dan tegenwoordig, maar premier Joop den Uyl had al wel een modernere telefoon dan Mark Rutte nu.

De jaren 70 was de tijd van ‘De Grote Drie’ en vele Grote Drieën. Beuving wekt ze via zijn imitaties tot leven en geeft via hen een beeld van de veranderingen in die 50 jaar.

 • Zaterdag 12 april 2025

Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen met ‘Ride Again’

Tim Knol en de met prijzen overladen Blue Grass Boogiemen zijn terug in het theater! Hun vorige, succesvolle programma ‘Lost & Found III’ smaakte naar meer. De vijf vrienden dagen elkaar uit met hun virtuoze snarenspel. Het plezier spat van het podium. Ook verschijnt er voor deze theatertour een nieuw gezamenlijk album, de opvolger van hun bejubelde plaat ‘Happy Hour’.

De muzikanten graven verder in de rijke historie van bluegrass en countrymuziek. Ze hebben een fijne neus voor de rafelranden van vertolkers als Townes Van Zandt, The Stanley Brothers en Flatt and Scruggs. In ‘Ride Again’ spelen ze de nummers van hun nieuwe album en de muziek van hun helden, doorspekt met anekdotes over hen.

 • ’Zaterdag 3 mei 2025

Ocobar met ‘Forever Clapton

In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar zijn enorme liefhebbers van zijn muziek. Eerder maakten ze al de voorstelling ‘Wonderful Tonight’. In ‘Forever Clapton’ vieren ze de muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven. Van nummers van de Yardbirds en Cream naar de songs uit de jaren 70 en 80 tot aan zijn laatste meesterwerken waaronder Sunshine of your love, Forever Man, Tears in Heaven en Layla. Lekker ruig of juist ‘unplugged’.

De drie rasmuzikanten van Ocobar hebben hun sporen ruim verdiend. Bassist en zanger Bart Wijtman neemt de vocals van Clapton voor zijn rekening. Cok van Vuuren speelt alle akoestische en elektrische gitaren. Rob Wijtman drumt en speelt keyboard.

 • Zaterdag 31 mei 2025

‘Back to the Country, Part 14’

De band Savannah en solist Dick van Altena sluiten het theaterseizoen af. U gaat met een fijn gevoel de zomer in!

In deze nieuwe editie van ‘Back to the Country’ zijn de muzikanten er opnieuw in geslaagd om dertig nieuwe oude titels samen te smelten tot een heerlijk, nostalgisch avondje uit. Tussen de traditionele opener en slotsong kunt u weer genieten van countryklassiekers, een enkel pareltje uit de roemrijke sixties en andere, vaak verrassende keuzes.

Uiteraard is er na afloop weer een derde helft in de vorm van de niet meer weg te denken afterparty in de foyer! Kom genieten van dit geweldige slot van het theaterseizoen!

Cookieinstellingen