Terrein in Ossendrecht gesloten na vondst hennepkwekerij

Foto: Stockfoto

Met ingang van 28 november 2022 heeft burgemeester Steven Adriaansen een terrein aan de Trambaan in Ossendrecht laten sluiten voor de duur van zes maanden.

De politie heeft in een van de bedrijfsgebouwen op het terrein aan de trambaan, waar in het verleden ‘De Luchtballon’ was gevestigd, een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.
Bij het onderzoek na een brand in september stuitte de politie Zeeland-West-Brabant op een vondst van een hennepkwekerij met tweeënzestig wietplanten.

Wet Damocles

Naast de strafrechtelijke afdoening die bij het OM ligt, beoogt de burgemeester de handel in drugs op deze locatie definitief te doorbreken en de rust in de directe omgeving te herstellen door gebruik te maken van zijn sluitingsbevoegdheid op grond van het Damoclesbeleid.

De Wet Damocles is, simpel gesteld, een wijziging van de Nederlandse Opiumwet die gemeenten een juridisch instrument biedt om op te treden tegen de handel in drugs. Een burgemeester kan op grond van het nieuwe artikel van de Opiumwet woningen of locaties waar de opiumwet wordt overtreden voor bepaalde tijd sluiten.

Meld verdachte zaken

De gemeente vindt het belangrijk op te treden tegen drugshandel om criminaliteit en overlast te bestrijden. Meldingen van verdachte zaken zijn daarbij essentieel.
Daarom vraagt de gemeente aan alle inwoners om verdachte zaken te (blijven) melden bij de politie.

U kunt ook meldingen via Meld Misdaad Anoniem doen. Dit is een onafhankelijke organisatie waarbij uw anonimiteit gewaarborgd blijft. Niet alleen druggerelateerde zaken kunnen hier gemeld worden, maar ook andere informatie over misdaad en criminaliteit kan hier worden doorgegeven. Hier kunt u zeven dagen per week telefonisch meldingen doen via 0800-7000. Ook online kunt u anoniem meldingen doen via: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Cookieinstellingen