Terras in Hoogerheide in landelijke Terras Top 100

Restaurant Bij de Pastorij aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide
Foto: Facebookpagina Bij de Pastorij

Restaurant Bij de Pastorij in Hoogerheide is 16e geworden in de terras Top 100 van Misset Horeca.

Het restaurant naast de kerk aan de Raadhuisstraat ging in december 2017 open. Vorige maand won Bij De Pastorij een Rabobank West-Brabantse Startersprijs. Het gezicht achter ‘Bij de Pastorij’ is Ruud de Weert. “Het mooie en uitdagende aan de horeca is om te zorgen dat heel veel verschillende gasten met eigen wensen, met een tevreden gevoel naar huis gaan en graag weer willen terugkomen. Dat is de missie voor mij en mijn team!”

De Terras Top 100 wordt al sinds 2008 bekendgemaakt door Misset Horeca. Alle terrassen die vrij toegankelijk zijn, minimaal 30 stoelen hebben, waar aan tafel bediend wordt en die in het hoog seizoen minimaal 5 dagen in de week open zijn, mogen mee doen. Dit jaar hebben bijna 400 terrassen zich ingeschreven. In de eerste ronde zijn zij bezocht door de vakjury. De hoogst scorende 125 gingen door naar ronde twee. Daar kwamen de mystery visitors op bezoek. Zij beoordeelden het terras op veelal dezelfde punten als de vakjury, maar dan door de ogen van de gast.

Een terrasbezoek van de vakjury duurt minimaal 40 minuten, verloopt anoniem en er wordt altijd iets gegeten en gedronken. In totaal vullen de juryleden een vragenlijst in van zo’n 10 A4’tjes, waarbij onder meer gelet wordt op stopkracht, netheid, meubilair, begroeting, bestelling opnemen, uitstraling van bedrijf, terras en medewerkers, uitserveren, afruimen en afrekenen. Uiteindelijk zijn er 100 bedrijven over. En de top van de lijst wordt nogmaals bezocht door de Hoofdjury. Dit zijn aangekondigde bezoeken van een uur. Hier kan de ondernemer zijn verhaal kwijt en wordt een kijkje voor én achter de schermen genomen. Op basis van deze bezoeken rangschikt de hoofdjury de top van de lijst opnieuw.

De Terras Top 100 2017 werd maandag 2 juli van 100 tot 1 bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement bij Brasserie Staverden in Staverden, de winnaar van 2017. Onder leiding van presentator Erik van Muiswinkel werd er met ruim 400 aanwezigen afgeteld. Naast de ranglijst zijn nog een aantal prijzen uitgereikt. De Publieksprijs ging dit jaar naar Bistro de Oale Ste uit Nijverdal en Annemarie Bruines, medewerkster van De Groes in Zelhem werd verkozen tot Parel van het Jaar. ’t Gerecht in Heerenveen is op plek 1 geëindigd van de Terras Top 100 2018 van vakblad Misset Horeca.

Reacties