Dit is de succesvolle wijnbusiness van Gerhard en Esther

De liefde voor wijn bracht Gerhard Horstink en Esther Slootweg samen. Tegenwoordig runnen ze al jaren een succesvolle wijnbusiness in Hoogerheide.

Het bedrijf van Gerhard en Esther is gevestigd aan de rand van Hoogerheide, in de Nijverheidstraat. Het voormalige bunkercomplex dat in 1941 gebouwd werd door Duitsers bezetters, is sinds de jaren zestig in het bezit van de familie Horstink. De ouders van Gerhard exploiteerde er onder meer een restaurant en een hotel. Vanaf de jaren negentig is het vastgoed in handen van Gerhard en Esther.

Gerhard is een absolute wijnexpert. “Na een succesvolle afronding van de Hogere Hotelschool in Maastricht, heeft hij wijnbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit van Bordeaux”, zegt Esther. “Met de titel œnoloog en een boel kennis op zak begon hij met een goede vriend (Ton Schaapveld, red.) wijnimport Les Généreux.” Van daaruit is ook de wijnproeverij begonnen.

Groepen tot 40 mensen kunnen er terecht voor een gezellige proeverij. “Het duurt gemiddeld twee uur. In die tijd gaan er een stuk of acht flessen wijn open, maar dat kunnen er ook twintig worden”, legt Esther uit. Wie wijn proeft neemt een slokje in de mond, laat de smaakpapillen zijn werk doen en tuft het goedje weer uit in een spuwbakje dat klaarstaat. “Maar in de praktijk wordt het ook wel opgedronken”, voegt Esther eraan toe. Ook Esther is wijndeskundige dankzij haar opleiding, ervaring in de horeca, het runnen van een wijnwinkel en natuurlijk de relatie met Gerhard.

Wijnproeverijen worden het hele jaar rond gegeven en kosten tien euro per persoon. Voor de aangebroken flessen wijn rekenen de ondernemers de winkelprijs. Wie zijn of haar favoriete wijn heeft ontdekt kan vanzelfsprekend ook een volle fles aanschaffen.

Dat er sprake is van een trouwe klantenkring merken Gerhard en Esther goed tijdens de jaarlijkse ovezichtsproeverij. Hierbij gaan doorgaans vijftig flessen wijn open voor de klanten uit Woensdrecht, Bergen op Zoom, Roosendaal maar ook België en Zeeland.Voor mensen met een bovengemiddelde belangstelling voor wijn zijn de wijncursussen van OINOS een goede gelegenheid om meer verdieping en proeftechniek te verwerven.

Reacties