Succesvolle presentatie van nieuwste boek van Sonn Franken

Foto: Bastin van Elzakkers

De Bergse auteur Sonn Franken kan terugkijken op een succesvolle lancering van zijn jongste boek op zaterdagmiddag 17 november.

De titel van het boek is “De avonturen van Drieste Dirk in het Bergs kwartier”

Al vroeg in de middag meldden de eersten gegadigden zich in Café De Saeck te Bergen op Zoom, waar de lancering zou plaatsvinden.

Aan eenieder werd gevraagd om de QR code te laten checken, conform de corona regels, een vraag waar iedereen aan voldeed.

De auteur vertelde over hoe met het voortschrijden van tijd, namen, gebouwen en zelfs hele straten verdwijnen. Als je dan leeftijdsgenoten, buurtgenoten en/of familie tegenkomt, rijst telkens weer de vraag “witte nog?”. Dat was de basis waarop het boek geschreven werd; de avonturen van een jongeling begin jaren ’70, verhalen over vroeger tijden, belevingen, leefwijzen en de wereld van een volksbuurt.

Blijkbaar deed de aankondiging voldoende interesse aanwakkeren, immers de boeken die Uitgeverij Boekenindustrie bij had, waren in een oogwenk uitverkocht. De schrijver deed zijn best om elk boek te voorzien van een handtekening en een persoonlijke boodschap.

De presentatie van Henk Franken over het kroegenleven van de cafés in de buurten Jordaan, Zeekant en ’t Fort nam alle aanwezigen terug in een tijdsperiode die al lang achter ons ligt.

Mooi moment was toen Siem van Kaam, de jongeling die model stond voor de afbeeldingen van Drieste Dirk, het eerste exemplaar in ontvangst nam. De banner met een levensgrote afbeelding van hemzelf was een mooi plaatje voor fotograaf Bastin van Elzakkers.

Het boek is vanaf vandaag te koop in elke boekenwinkel in Nederland en België en tevens bij alle webshops te koop. het boek is ook te bestellen via de volgende link: https://boekenindustrie.nl/product/drieste-dirk/.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen