Steun voor de voedselbank uit de samenleving

Foto: Mirjam den Heijer

Toen de voedselbank in de problemen dreigde te komen door de corona crisis, lieten inwoners en bedrijven van Woensdrecht hun solidariteit zien door de voedselbank te steunen.

Donderdag kreeg de voedselbank uit verschillende bronnen giften om, ondanks de crisis, de cliënten van de voedselbank van voldoende etenswaren te kunnen voorzien.

Het Tastyteam, het Roparun-doorkomst team uit Hoogerheide.

Het Tastyteam schreef het volgende;

Jaarlijks passeert op de Tweede Pinksterdag de Roparun Hoogerheide. Zoals bij velen bekend, vertrekt deze run vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het doel is geld bijeen te halen voor kanker gerelateerde doelen.

Helaas is dit jaar het evenement vanwege te heersende Corona-virus afgeblazen.

Een teleurstelling voor velen, zeker ook voor het Tastyteam, het Roparun-doorkomst team uit Hoogerheide. Elk jaar zijn zij van de partij om de lopers een hart onder de riem te steken en iedereen te verrassen met een vers bereid ontbijtje, Een gebakken eitje met spek en ham, vers fruit en heerlijke aardbeien yoghurt.

De plannen hiervoor waren reeds in de ijskast gezet totdat pluimveehouder van Hooijdonk uit Huijbergen belde en vroeg “Wat moet ik met die 1200 eieren doen die ik elk jaar sponsor?”

De keuze was snel gemaakt : de eieren worden (zo kort voor Pasen) aangeboden aan Voedselbank Goed Ontmoet voor West Brabant.

Ook andere sponsoren sloten zich bij dit geheel aan en zo kan deze Voedselbank haar leden verrassen met eieren van familie van Hooijdonk, aardappels en uien van fam. Hopmans Woensdrecht en droge worsten van familie Roefs in samenwerking met vak slagerij Ron Tak. Het Roparun-Tasty team schenkt daarnaast een geldbedrag.

Floormanager Leo den Heijer nam namens de Voedselbank de gulle gift in ontvangst en bedankte Willy Oerlemans met zijn team en de overige sponsoren voor hun waar welke op een zeer goede plek terecht gaan komen.

Het Tasty team,

 

Voedselbank Goed Ontmoet

De floormanager van de voedselbank, Leo den Heijer, zei hierover: “Eerst kregen we eieren voor mijn klanten, daarna volgde een paar zakken aardappels en uien, daarna overhandigde de varkenshouder Henk Roefs in een jasje van Ron Tak twee droge worsten en met de mededeling dat er te zijner tijd meer worst komt maar “die loopt nu nog op pootjes rond” 😉 Ook volgde de toezegging van een geldbedrag door Rien Jansen, Willy Oerlemans Ron Tak en Henk Roefs en familie van Hooijdonk. De enige die ik niet bij naam weet is de ene man met aardappels , maar hij is buschauffeur en mede EHBO’er”

Meer giften voor de voedselbank

Dat de bevolking van de gemeente Woensdrecht meeleeft met de voedselbank blijkt ook wel uit een aantal andere giften. Zo werden in supermarkten etenswaren verzameld voor de voedselbank, gaven de Albert Heijen en de Coop kleurplaten en knutselwerk voor kinderen en kwam er zelf uit Breda 400 kg zacht fruit van de firma Driscoll, wel 100 kg frambozen, 100 kg  bramen, 100 kg blauwe bessen en 100 kg aardbeien.

Van een bingo die door de corona-maatregelen niet door kon gaan was een aantal dozen met snoepzakjes over, die aan de voedselbank geschonken werden, een bekende fruitteler doneerde dozen met vers fruit en een gulle gever die anoniem wilde blijven doneerde zeventig lunchpakketten.

Als iedereen zo gul blijft geven, kan de voedselbank de mensen die het het hardst nodig hebben de komende tijd nog steeds voldoende voedselpakketten aanbieden.

Door inwoners van de gemeente Woensdrecht gedoneerde spullen uit de supermarkten

Knutsel en kleurplaten voor de kinderen van Albert Heijn en de Coop.

Dozen met lekkers van Kwalitaria

Vrijwilliger met snoepzakjes van een niet doorgaande Bingo….

400 kg zacht fruit gekregen van fa Driscoll uit Breda

Foto’s: Mirjam den Heijer

Reacties