Sterk deelnemersveld bij de individuele en duo Run Bike Run

Foto: Jan

De nationale duathlon top komt naar Hoogerheide voor de Run Bike Run 2018 en gaat strijden om de NK-titel Run Bike Run sprint.

Zondag 6 mei a.s. vindt de 4e editie van de Run Bike Run Hoogerheide plaats. Deze 4e editie van dit evenement maakt weer deel uit van de Run Bike Run Series.

Dit jaar wordt in Hoogerheide voor de eerst keer gestreden om de Nationale titels bij de heren en dames op de sprintafstand. De kers op de taart voor de organisatie nadat ze twee jaar geleden waren beoordeeld als best organisatie.

De Run Bike Run Series zijn een teamcompetitie over 6 wedstrijden waarbij de sterkste 28 teams/verenigingen van Nederland strijden om de nationale clubtitel. In Frankrijk en ook in Nederland bij de Triatlon is het format in teamvariant een groot succes gebleken. In Hoogerheide vindt de 3e wedstrijd plaats over 2,5km lopen, 20km fietsen en 5km lopen. Tijdens deze wedstrijd mag worden “gestayerd” dat wil zeggen dat bij elkaar in de groep mag worden gereden.

Run Bike Run 2017

Het parkoers in Hoogerheide is selectief. In de loopronde van 1,25 km zit de trap bekend van de Wereldbeker veldrijden, het fietsparkoers is technisch en kent met korte klimmetjes een paar echte kuitenbijters.

In het ochtendprogramma waar de individuelen en duo’s starten is de inschrijving bijna vol, inschrijven kan nog tot en met 3 mei. Zij strijden op hetzelfde parcours alleen mag in deze wedstrijd niet worden gestayerd, hier zal de jury zeker goed op letten en kunnen er tijdstraffen worden uitgedeeld.

Het programma voor 6 mei

Individuelen/duo’s.
09.30 uur ophalen rugnummers en chips
10.15 uur Fietsencontrole individuelen/duo’s wedstrijd
10.50 uur Opstellen Raadhuisstraat bij Starshoe boog
11.00 uur Start wedstrijd individuelen/duo’s (niet stayeren)
17.00 uur Prijsuitreiking individuelen/Duo’s
Afstand: 2,5 km run (2 ronden) 20 km bike (4 ronden) 5 km run(4 ronden)

NK series Dames
11.30 uur Afhalen rugnummers door teamcaptain
12.00 uur Fietsencontrole RBR Series Dames
12.45 uur Opstellen Raadhuisstraat bij Starshoe boog
13.00 uur Start wedstrijd NK RBR Series Dames
17.00 uur Prijsuitreiking NK RBR Series Dames
Afstand: 2,5 km run (2 ronden) 20 km bike (4 ronden) 5 km run(4 ronden)

NK series Heren
12.15 uur Afhalen rugnummers door teamcaptain
13.45 uur Fietsencontrole RBR Series Heren
14.30 uur Opstellen RBR Series Heren bij Starshoe boog
14.45 uur Start wedstrijd NK RBR Series Heren
17.00 uur Prijsuitreiking NK RBR Series Heren
Afstand: 2,5 km run (2 ronden) 20 km bike (4 ronden) 5 km run(4 ronden)

Run Bike Run 2017

Stichting Run Bike Run Hoogerheide heeft er alles aan gedaan, mede dankzij de vele sponsors en het grote aantal vrijwilligers, om een mooi evenement weg te zetten wat zeker zal bijdragen tot promotie van de gemeente Woensdrecht en de Brabantse Wal.

Meer info over de wedstrijd, het circuit en de tussenstanden is te vinden op www.runbikerunhoogerheide.nl en www.rbrseries.nl.

De voorbeschouwing van de bondscoach

Beste sportliefhebbers. In de afgelopen decennia heeft West-Brabant meerdere nationale en internationale kampioenen in de Run Bike Run (internationaal spreken we van duathlon) “afgeleverd” en bleken zelfs aantal nationaal kampioenen die al jarenlang elders woonden een West Brabantse achtergrond te hebben.

Toen ik 3 jaar geleden als coach hoorde dat er in Hoogerheide een duathlon op de weg zou gaan plaatsvinden (voor het eerst sinds aantal jaren weer in West-Brabant) twijfelde ik niet en stuurde ik er een aantal van “mijn” atleten heen. Het eerste jaar waren er voldoende verbeterpunten.

De organisatie bleek echter leergierig zich het specifieke van het organiseren in de duathlonsport eigen te maken. Dit gecombineerd met de ervaring van organiseren in de wielersport en enthousiasme, daadkracht en medewerking van de gemeente heeft het evenement kwalitatief enorm doen groeien. De vrijwilligers die belangeloos soms het hele jaar lang, soms alleen op de dag maar altijd met volle overtuiging zich inzetten zijn hierbij van onschatbaar belang.

In 2016 en 2017 maakte “Hoogerheide” deel uit van de landelijke Run Bike Run Series. Daarbij werd de wedstrijd (mede door het specifiek technische fietsparkoers en “de trap” bij het lopen) al snel geliefd bij de atleten.

Ik ben blij en tevreden dat Hoogerheide in 2018 wederom deel uitmaakt van de landelijke Run Bike Run Serie reeks. Maar bovenal dat de wedstrijd toneel zal zijn van het NK Sprint. Voor het eerste in de geschiedenis van de Nederlandse duathlonsport zal bij dit Sprint NK stayeren toegelaten zijn. Gezien de vele enthousiaste reacties verwacht ik een erg sterk veld.

Daarnaast, en dat is ook erg belangrijk, zal er een recreatieve serie worden gehouden, waar atleten die niet graag stayeren en de lokale “helden” zich kunnen laten zien. Zij vormen “de ruggengraat” van dit evenement dat “de Brabantse Wal” binnen de gemeente Woensdrecht op haar mooiste manier laat zien.

Ik hoop van harte en heb er alle vertrouwen in dat “Hoogerheide” een vaste plaats op de duathlonkalender en binnen de evenementen van de gemeente Woensdrecht zal blijven behouden.
Tot op 6 mei, we gaan er een mooie dag van maken

Armand van der Smissen
Bondscoach Duathlon Nederlandse Triathlon Bond

Run Bike Run 2017

Reacties