Karttopper Wouter Poleij uit Hoogerheide snelt op overtuigende wijze naar de titel in Strijen!

03 okt , 22:03 Sport
racetalent wouter poleij uit hoogerheide kampioen rotax max in strijen
Karttalent Wouter Poleij heeft zondag op indrukwekkende wijze het clubkampioenschap van Strijen op zijn naam geschreven.
De 18-jarige kartcoureur uit Hoogerheide liet er geen twijfel over bestaan wie de snelste was in de Rotax Max Senioren-klasse. Hij won zowel de kwalificatie als alle drie de heats!
We moesten winnen
"Het voelt perfect om kampioen te worden, vooral met zulke grote voorsprongen", zei een trotse Wouter. "We moesten winnen. Het is gelukt om drie keer te winnen met een voorsprong van bijna tien seconden. Het ererondje met de Nederlandse vlag voelde fantastisch."
Wouters passie voor karting begon op jonge leeftijd. "Ik was negen jaar oud toen ik voor het eerst in contact kwam met karting", vertelde hij. "Toen ging ik voor het eerst indoor karten. Dat was met mijn neef in Roosendaal. “
NKH en het Dutch Open junior kampioenschap gewonnen
Sindsdien heeft de jonge coureur een indrukwekkende carrière opgebouwd. "Ik heb vervolgens het NKH en het Dutch Open kampioenschap gewonnen in de juniorcategorie", aldus Wouter. Hij bleef zijn talent ontwikkelen, dus zijn succes in Strijen hoeft wat dat betreft niet te verbazen.
Maissan Motorsports
Wouter rijdt voor Maissan Motorsports uit Fijnaart, een team dat is gegroeid vanuit een bescheiden begin. "We zijn klein begonnen, maar zijn uitgegroeid tot een groter team", legde hij uit. "We rijden met Haase-karts. Die zijn perfect op mij afgesteld. Ik kan heel constant ermee rijden, zelfs op oude banden."
Niet altijd gemakkelijk
De weg naar de Nederlandse top was niet altijd gemakkelijk, bekende Wouter. "We hebben hard gewerkt om dit te bereiken. Als klein team moet je alles zelf doen, wat een uitdaging is vergeleken met grotere teams. We doen alles zoveel mogelijk zelf, van de motoren tot het trainen en data-analyse."
Dokter Scooter
Naast zijn racecarrière runt Wouter, jong als hij is, ook nog zijn eigen bedrijf, Dokter Scooter, waar hij scooters in- en verkoopt en repareert. Daarnaast werkt hij drie dagen per week als busmonteur bij AB-BC, het bedrijf van zijn “schoonvader” Anton Bals. “Ik vind het leuk om met techniek bezig te zijn. Ik leer er veel van en dat is ook handig in de kartsport.”
Nog hoger niveau
Voor de toekomst hoopt Wouter zijn successen uiteraard te kunnen voortzetten. "Voor volgend jaar moeten we nog kijken wat het sponsorbudget is. We hopen dan op een nog hoger niveau te kunnen gaan racen", zei hij.
Dankbaar voor de steun
Wouter is dankbaar voor de steun die hij krijgt. "Mijn hoofdsponsors zijn Prisma IT, Tummers, en Mathijs Snoep. Ik bedank ook mijn ouders, mijn vriendin Maud, mijn sponsoren en vooral Richard Maissan voor de steun. Zonder Richard hadden we nooit kunnen bereiken waar we nu staan. Mijn familie komt ook vaak kijken. Dat is erg motiverend."
Tot slot had de jonge kampioen nog een boodschap voor andere ambitieuze coureurs: "Als mensen echt willen winnen, moeten ze een praatje komen maken met Maissan Motorsports. Wij kunnen ze echt verder helpen!"