Snelheid moet voorgoed omlaag in Calfven. Extra controles!

Foto: Jan

Al jaren klagen de bewoners van het buurtschap Calfven, gelegen tussen Ossendrecht en Hoogerheide, dat er veel te hard gereden wordt op de weg langs hun woningen. De maximum snelheid is daar 30 km/u, maar de weg wordt veelal gebruikt als racebaan. Dat meldt de politie.

De bewoners hebben contact gezocht met de gemeente en de politie, omdat zij zich niet meer veilig voelen als ze hun woningen verlaten. Ook fietsers voelen zich schietschijf, want zij maken ook gebruik van dezelfde weg als waar auto’s vaak met zeer hoge snelheden overheen rijden.

In overeenstemming met de officier van justitie is er vanaf vandaag, woensdag 1 december 2021, een pilot gestart met als doel om de snelheid op de weg door Calfven voorgoed te verlagen. Dit doel hopen de betrokkenen te bereiken door, op zeer regelmatige basis, snelheidscontroles te houden.

Controles

Deze controles worden, zowel zichtbaar als onzichtbaar, uitgevoerd door het basisteam Bergen op Zoom en Team Verkeer. Frank Nolten coördineert de pilot vanuit zijn rol als wijkagent Ossendrecht. Hij vindt het bijzonder mooi dat hij toestemming heeft gekregen voor de pilot.

Nolten: “Al jaren klagen de bewoners van Calfven dat er veel te hard gereden wordt. Zij voelden zich van het kastje naar de muur gestuurd. Kwamen ze bij de gemeente, dan wees die naar de politie in verband met de handhaving, en andersom was ook het geval vanwege de inrichting van de weg. Door de gemeente zijn aanpassingen in de weg gedaan, er hangt nu bijvoorbeeld een matrixbord dat permanent aangeeft dat je maar 30 kilometer per uur mag rijden, en de politie gaat zich hier vaak laten zien om bijvoorbeeld met de lasergun of de radarauto op snelheid te controleren”.

Tijdens de pilot wordt repressief opgetreden tegen snelheidsovertreders. Er zullen dus bekeuringen worden uitgeschreven en, wanneer een bestuurder het echt te bont maakt, dan kan zijn/haar rijbewijs worden ingenomen.

Reacties

Cookieinstellingen