Sinterklaas komt aan in Hoogerheide

Foto: Michiel Krijtenburg

Vanuit Woensdrecht waar hij zondag rond twaalf uur was aangekomen, arriveerde de Sint om half drie op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide.

Tegen half drie stond het Ouwe Raedthuysplein al vol met wachtende kinderen en hun ouders. Vol verwachting op de komst van Sinterklaas. Enkele Pieten waren al vooruit gereisd en stonden al op het podium en tussen de kinderen.

na een tijdje kwam er een mooie rode cabrio aanrijden met daarin Sinterklaas, begeleid door een groep Zwarte Pieten te paard. Sinterklaas stapte uit de auto en tussen de drommen kinderen door liep hij naar het podium waar hij met hulp van Zwarte Piet op klom.

 

Vanaf het podium sprak hij de kinderen en ouders toe voor het hele gezelschap, onder begeleiding van Muziekvereniging De Scheldezonen en  een band van muzikale Pieten, door de Raadhuisstraat naar de kerk liep.

Bij aankomst in de kerk, die mooi versierd was met kindertekeningen, werd Sinterklaas verwelkomd door wethouder Hans de Waal.

In  de kerk mochten alle kinderen van Hoogerheide in de leeftijd t/m 8 jaar (of t/m groep 4) een snoepzak bij Sinterklaas komen halen en heel veel kinderen wilden ook op de foto met Sinterklaas.

Terwijl de kinderen om de beurt bij Sinterklaas op schoot kwamen zitten of bij Sinterklaas kwamen staan en de ouders foto’s maakten, zorgde Sjooloos voor gezellige muziek.

Foto’s: Michiel Krijtenburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties