Sinterklaas intocht in Putte

Foto: Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte

Op zondagmiddag arriveerde de Goedheiligman met zijn Pieten in Putte en vierde met de kinderen van Putte een feestje in MFC De Biezen.

Alle kinderen en hun ouders verzamelden zich aan het begin van de middag bij de kerk in Putte. Niet alleen kinderen uit Nederlands en Belgisch Putte maar zelfs uit plaatsen als Geldrop en Woudrichem waren de kinderen gekomen om Sinterklaas en zijn Pieten te zien.

 

Op het bordes voor de kerk stonden de Pieten al klaar toen Sinterklaas aankwam en door wethouder Jeffrey van Agtmaal  ontvangen werd. Het plein voor de kerk stond ondertussen vrijwel helemaal vol met kinderen, ouders, grootouders en andere Sinterklaasfans.

In optocht ging het hele gezelschap daarna van de kerk naar MFC De Biezen.

In MFC De Biezen werden de kinderen muzikaal onthaald door Fanfare de Volharding. Er waren in De Biezen zelfs een paar Pieten die zo een fan van de fanfare waren dat ze mee deden om muziek te maken.

Na de fanfare zorgde DJ Ron voor verdere muziek.

Enkele kinderen van de groepen vier en vijf van basisschool Op Dreef brachten een act op het podium, gevolgd door DJ Ricardo met zijn grote Sinterklaasshow. het was zo’n vrolijke boel dat zelfs Sinterklaas meedeed met het dansen.

Toen de show afgelopen was had mochten de kinderen bij Sinterklaas komen en kregen nog een cadeautje van de Sint.

De aankomst van Sinterklaas in Putte was dus weer een geweldig feest voor Sinterklaas, zijn Pieten en de kinderen en ouders in Putte.

Informatie en foto’s: Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte (via Rita van Gaal)

Reacties