Samenwerking jongeren Almata en maaltijdservice BWI Woensdrecht

Foto: BWI/Almata

Jongeren van Almata maken placemats bij BWI maaltijdservice voor ouderen in Ossendrecht.

Door de Corona perikelen is het voor veel ouderen steeds lastiger geworden om sociale contacten te onderhouden. Dit heeft de jongeren van Almata er toe gebracht om de ouderen een hart onder de riem te stekken en zijn zij op een zeer creatieve wijze aan de slag gegaan met het maken van hartverwarmende placemats.

Coördinator van Almata Ivo Franken, heeft contact opgenomen met Lenny Winkel, coördinator Mantelzorg en Senioren, van BWI Woensdrecht met de vraag of er samengewerkt kon worden. Afgesproken werd om de placemats via de maaltijdservice van BWI te verspreiden.

Voor BWI was dit geen enkel probleem om zo’n mooi initiatief te ondersteunen. Dus zo gezegd zo gedaan en werden de placemats bij de afnemers van maaltijden uit Ossendrecht bezorgd. Op de placemats staan mooie omgevingsfoto’s van Ossendrecht en lieve boodschappen van de jongeren voor de ouderen.

De placemats werden enthousiast ontvangen door de maaltijdgebruikers. Namens hen dank aan de jongeren van Almata voor dit mooie en lieve gebaar.

Reacties