Samenwerking Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services

Foto: Jan Krijtenburg

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services ondertekenen een MoU om Defensie, Innovatie en Support mogelijkheden samen te ontwikkelen.

Samen ontwikkelen van kansen

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Met ingang van 18 oktober 2021 opent de MoU mogelijkheden om een ​​breed scala aan activiteiten in de Defensie-, Commerciële- en alle Ondersteunende markten te verkennen.

“Er is een enorm potentieel voor beide bedrijven in het samen ontwikkelen van kansen. Dit is een zeer belangrijke stap in de strategie van Embraer om betekenisvolle en strategische partnerschappen over de hele wereld tot stand te brengen”, aldus Jackson Schneider, President & CEO van Embraer Defense & Security.
In de komende maanden zullen Embraer, Fokker Services en Fokker Techniek verschillende mogelijkheden bespreken en kijken hoe ze hun respectievelijke expertise en kennis kunnen benutten in nieuwe projecten. Voor Defensie omvat dit onder andere het C-390 Millennium transportvliegtuig inclusief mogelijke inbouw van specifieke eisen van eindgebruikers, evenals toekomstige vlootondersteuning.

Gerenommeerde luchtvaartbedrijven

“Fokker Techniek en Fokker Services zijn bekende en gerenommeerde luchtvaartbedrijven met een sterke geschiedenis in het bouwen en ondersteunen van vliegtuigen over de hele wereld. Hun netwerk, ervaring en wereldwijd erkende luchtvaarttraditie zullen perfect passen bij Embraer Services and Support. We geloven dat we samen onze klanten beter kunnen bedienen met oplossingen op maat.” aldus Johann Bordais, President & CEO, Embraer Services & Support.

Mogelijkheden

Andere mogelijkheden voor Defensie worden besproken, zoals conversie van speciale missie- en transportvliegtuigen. In de commerciële luchtvaartmarkt zullen engineering en logistieke ondersteuning belangrijke elementen zijn die moeten worden onderzocht, naast de ontwikkeling van waterstof-aangedreven vliegtuigen. Ten slotte zullen ook aftermarket-ondersteunende onderwerpen, zoals programma ondersteuning, logistiek, reparatieservices en alle andere ondersteuningsmogelijkheden, worden besproken.

Ideale partner voor deze samenwerking

Roland van Dijk, co-CEO van Fokker Techniek: “Embraer is een ideale partner voor deze samenwerking. Dankzij ons erfgoed en diepgaande kennis van vliegtuigproducten en -oplossingen kunnen we een uniek perspectief bieden op de vele ontwikkelingsgebieden die Embraer onderzoekt.”
Menzo van der Beek, co-CEO van Fokker Services, zei: “Of het nu de defensiemarkt is met onze steun voor het C-390 Millennium transportvliegtuig of elke welke vorm van ondersteuning of ontwikkeling in de commerciële markt, we zijn ervan overtuigd dat er veel interessante projecten zullen verschijnen de komende jaren.”

De bedrijven

Embraer

Embraer is een wereldwijd lucht- en ruimtevaartbedrijf met het hoofdkantoor in Brazilië. Embraer heeft bedrijven in Commerciële en Executive luchtvaart, defensie en veiligheid en landbouwluchtvaart. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt vliegtuigen en systemen en levert diensten en ondersteuning aan klanten na verkoop. Sinds de oprichting in 1969 heeft Embraer meer dan 8.000 vliegtuigen geleverd.

Gemiddeld stijgt ongeveer elke 10 seconden een vliegtuig van Embraer ergens ter wereld op, dat meer dan 145 miljoen passagiers per jaar vervoert. Embraer is de toonaangevende fabrikant van commerciële jets met maximaal 150 zitplaatsen en is de belangrijkste exporteur van goederen met een hoge toegevoegde waarde in Brazilië. Het bedrijf heeft onder meer industriële units, kantoren, service- en onderdelendistributiecentra in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Europa.

Fokker Services Group

Fokker Services Group bestaat uit Fokker Services & Fokker Techniek, die innovatieve totaaloplossingen leveren vanuit faciliteiten in Europa, Azië en Amerika.

  • Fokker Services creëert maatwerkoplossingen voor het onderhoud van regionale, commerciële en militaire vliegtuigen. De organisatie ontwikkelt, repareert, upgrade en levert hoogwaardige oplossingen om de concurrerende activiteiten van haar klanten te vergemakkelijken en te ondersteunen. Diensten variëren van product-ondersteuningsservices voor typecertificaathouders tot op vlieguren gebaseerde beschikbaarheid van componenten en reparatieprogramma’s, reserveonderdelen, engineering, modificaties en documentatieondersteuning.
  • Fokker Techniek blinkt uit in complexe projecten. Met een sterke technische achtergrond is het team gespecialiseerd in nieuwe vliegtuigafwerkingen, conversies, upgrades en renovaties, voor zowel de VIP- als speciale missie markten. Bovendien biedt de organisatie volledige MRO-ondersteuning aan particuliere, commerciële en militaire klanten. Dit omvat het onderhoud van de lease-overgang, samen met uitgebreide mogelijkheden zoals groot onderhoud, modificaties, fabricage van onderdelen, onderhoud van componenten en het schilderen van vliegtuigen.

Reacties

Cookieinstellingen