Ron van Hoof laat z’n dromen uitkomen in nieuwe single ‘Van hier tot aan de maan’

Gelukkig komen de optredens zo langzamerhand weer terug. Hoogste tijd om een nieuwe single uit te brengen. Dat dacht de Putse zanger Ron van Hoof. Hij dook de studio in en nam ‘Van hier tot aan de maan’ op. Een swingende plaat met blazers en gitaarpartijen.

Als Ron van Hoof een single uitbrengt herbergt deze vaak een sound uit de jaren 60-70. Als grote fan van The Mavericks probeert de 63-jarige entertainer er altijd een vleugje country in te verwerken. Ook de toevoeging van blazers en gitaarpartijen vormen de basis van de arrangementen die hij door Laurens van Wessel laat produceren. Zoals we ondertussen van Ron gewend zijn, heeft hij ook zelf de tekst geschreven van z’n nieuwe single ‘Van hier tot aan de maan’, die bij Rood-Hit-Blauw produkties verschijnt.

Uit het leven gegrepen

“Gelukkig komen de optredens zo langzamerhand weer terug en ik vond het de hoogste tijd om een nieuwe single uit te brengen. Als onderwerp heb ik gekozen voor de liefde. Veel mensen zijn van jongs af aan bij elkaar en houden na al die jaren nog steeds van elkaar. Het is als het ware uit het leven gegrepen. De vrolijke uptempo melodie maakt het nummer compleet. Laurens kan zelf heel veel instrumenten live inspelen, maar huurt vaak topmuzikanten in voor de blazers. De kwaliteit blijft hierdoor op een zeer hoog niveau”, stelt Ron.

Ballad op de planning

In 2024 hoopt Ron z’n 50ste artiestenjubileum te vieren. Hoe het jaar er precies uitgaat zien is nog niet bekend, maar er liggen leuke plannen op tafel. Voor dit jaar staat er nog een ballad op de planning die hij rond de feestdagen wil uitbrengen. Ongetwijfeld zullen volgend jaar wederom een paar singles de revue passeren. Ron wil daarbij ook zijn vrouw als steun en toeverlaat benoemen. “Bij een optreden zorgt zei altijd dat al mijn kleding klaarligt. Voor haar geld uiteraard ook Van hier tot aan de maan!”

Videoclip

Qua clipproductie heeft Ron gekozen om te gaan samenwerken met het jonge dynamische filmbedrijf Skefdeluxe Insight Media. Normaal gesproken produceren ze bedrijfsfilms, maar om hun horizon te verbreden vond men het een uitdaging om voor een artiest aan het werk te gaan. Nou, dat heeft Ron geweten. Hij wist niet wat hem overkwam. “Omdat jonge mensen vaak een andere kijk op de wereld hebben, gaan ze ook anders te werk. Middels een draaiboek dat per minuut gepland was, werd er gefilmd. Tussen de bedrijven door werkte de afdeling visagie het nodige bij”, zegt Ron over de opnames die bij Oesterdam Resort Tholen plaatsvonden.

Reacties

Cookieinstellingen