Enkele Reis Woensdrecht: Met statushouder Hashim op safari op de Brabantse Wal

Natuurgids Leo den Heijer neemt statushouder Hashim Ali Sudi mee op safari op de Brabantse Wal. Eerst nemen ze een kijkje in bezoekerscentrum de Kraaijenberg, en vervolgens gaan ze naar de uitkijktoren. Tot slot bezoeken ze de vogelkijkhut met uitzicht over het Markiezaatsmeer.

Inburgering

Het plan voor deze vijfdelige documentaireserie ontstond eind 2016. De gemeente Woensdrecht riep toen inwoners op om met ideeën te komen om de inburgering van statushouders te bevorderen en was bereid om daar ook in bij te dragen.

Initiatief

Journalist en mediamaker Vincent Krijtenburg kwam met het idee om een documentaireserie te maken waarbij in elke aflevering een statushouder (een vluchteling met een verblijfsvergunning) een rondleiding krijgt van een inwoner van Woensdrecht op een typisch Woensdrechtse locatie. De gemeente gaf een financiële bijdrage, de initiatiefnemer en alle andere betrokkenen investeerden hun uren.

Première

Eind november was de première in mfc De Kloek in Huijbergen. Ruim veertig mensen zagen daar de vijf afleveringen voor het eerst. Vanaf december komen de afleveringen op Regioactueel.nl en wekelijks op Woensdrecht.nieuws.nl. De serie wordt vanaf 21 december wekelijks uitgezonden op ZuidwestTV.

Reacties