‘Putte goes Tropical’ doet zijn naam eer aan met heerlijk zonnig weer

Een heerlijk warme zomerdag en een heleboel bezoekers, wat wil je nog meer met een evenement dat ‘Putte goes Tropical’ genoemd is.

Op het terrein aan de Beukendreef in Putte organiseerde Jeugd en Jongerenwerk Putte (JJWP) aan het eind van de schoolvakantie op zaterdagmiddag een spectaculaire speeldag voor de jeugd met dit jaar als thema Putte goes Tropical.

Fred van Ginneken van de organisatie, vertelde dat het zes jaar geleden begon met twee springkussens en een waterbak en dat het door de jaren heen gegroeid is tot wat het nu is met zo’n tweehonderd kinderen op het terrein.

Putte goes Tropical

Fred met wat fans

JJWP is ontstaan, vertelde Fred, uit een groep vrienden die vonden “dat er iets moet gebeuren voor die kleine manne”, de jeugd in de leeftijd categorie van vier tot circa veertien jaar. Ondertussen bestaat JJWP uit een team van twintig vrijwilligers die nu al weer voor de zesde keer dit evenement organiseren, elk jaar met een ander thema.

Vorig jaar was het thema ‘Ter Land Ter Zee en in Put’ en dit jaar is het thema ‘Putte goes Tropical’. Om helemaal in de tropische sfeer te komen is er, naast kiddyland, tobbendansen, bubble balls tournament en de befaamde foam party ook een ‘lounce and chill area’ tropische muziek, tropisch eten en drinks en cocktails.

Het evenement wordt grotendeels betaald van de opbrengst van de jaarlijkse ‘back to’ avond in MFC De Biezen en van de opbrengst van de drankverkoop op de dag zelf. Dankzij een goede opbrengst van de avond in MFC De Biezen en de lokale sponsors, hebben de kinderen gratis toegang en kunnen de kinderen gedurende het evenement gratis chips en ranja krijgen.

Fred van Ginniken

Ook de iets minder jeugdigen hadden het best naar hun zin

Het evenement voor de kinderen duurde van twaalf uur ’s middags tot half zeven ’s avonds maar voor de vrijwilligers is het een dag hard werken. Om zeven uur kwamen de eerste springkussens aan en werd er begonnen met de opbouw en meestal duurt het opruimen tot over elf uur ’s avonds.

 

Reacties