Pallets fruit voor de voedselbank

Foto: Leo den Heijer

Donderdag reed Leo den Heijer, floormanager van de voedselbank in Calfven, mee met een vrachtwagen om enkele pallets fruit op te halen bij Driscoll in Breda.

Met een vrachtwagen van de firma Oerlemans uit Hoogerheide reed Leo den Heijer mee naar Breda waar hij via een kennis geregeld had dat hij voor de voedselbank enkele pallets zacht fruit zoals frambozen, bessen en aardbeien op kon halen bij de firma Driscoll.

Bij Driscoll in Breda

’s Morgens rond half tien vertrok de vrachtwagen, een veertig tonner, naar het industrieterrein bij Breda waar Driscoll gevestigd is. Daar werden een aantal pallets fruit de laadruimte ingereden terwijl ernaast een bestelbus van Diergaarde Blijdorp wegreed met drie pallets aardbeien die iets beschimmeld waren, maar nog prima geschikt voor de apen en andere fruitetende dieren daar.

De lading wordt vastgezet

Met bijna 1200 kilo fruit in de laadruimte vertrok de vrachtwagen weer richting Bergen op Zoom om, bij het centrale verzamelpunt van de voedselbank Goed Ontmoet in Bergen op Zoom, de pallets fruit zo snel mogelijk in de koeling te krijgen.

 

Onderweg naar Bergen op Zoom

Bij het centrale magazijn aan de Abraham de Haanstraat werd de vrachtwagen gelost en werd het fruit dat niet in de koeling ging, meteen op rolcontainers geladen voor transport naar de drie uitgiftepunten, waar die aan de Trambaan in Calfven er één van is.

Bij het centrale magazijn van ‘Goed Ontmoet’ aan de Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom

Als dank kregen zowel de chauffeur als de transportondernemer ieder een doosje fruit en een klein cadeautje, zodat ze ’s avonds met iets thuis konden komen als aandenken aan dit bijzondere transport voor de voedselbank Goed Ontmoet.

Foto’s en informatie: Leo den Heijer

 

Reacties