Ostrecht On The Beach en gebakken eieren in Hoogerheide

Op 2e Pinksterdag vroeg in de morgen kwam de Roparun weer door de gemeente Woensdrecht, met Ossendrecht in strandsfeer en gebakken eieren in Hoogerheide.

De Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer. Oorspronkelijk ontstaan uit een weddenschap en met een route van van Rotterdam naar Parijs.

Ondertussen is de Roparun gegroeid naar een evenement waar 323 teams aan meedoen. Waar de eerste Roparun honderdduizend euro opbracht, is de opbrengst van dit jaar al ruim drie miljoen euro voor mensen met kanker. .

Ook de route is veranderd en er wordt nu van Parijs naar Rotterdam gelopen en sinds 2012 ook van Hamburg naar Rotterdam.

Ossendrecht

Elk jaar heeft de doorkomst in Ossendrecht een ander thema en dit jaar was het thema ‘Ostrecht On The Beach’.
Zoals elk jaar pakte de inwoners van Ossendrecht weer groots uiit met langs de route prachtige strandtafrelen met parasols, zeemeerminnen en surfplanken.

Op de hoek bij de café de Harmoniezaal werden de lopers en fietsers opgewacht door een groep ‘cheerleaders’, waarbij de lokale teams, zoals de L’Oslopers een extra warm welkom kregen.

Natuurlijk was er op de Zuster Marie Adolphinestraat het bruggetje waar de lopers en de fietsers over kwamen.

Hoogerheide

In Hoogerheide, op de hoek van het zandfort en de Antwerpsestraatweg, werden de Roparunners getrakteerd op een ontbijtje in de vorm van een broodje gebakken ei.

 

Kijk voor meer foto’s in de fotogalerij bovenaan dit artikel. Foto’s van de doorkomst van de Roparun in Bergen op Zoom zie je ‘hier‘.

Reacties

Cookieinstellingen