Orkest Koninklijke Luchtmacht in MFC Kloosterhof

Donderdagavond was de sporthal van MFC Kloosterhof in Hoogerheide omgebouwd tot concertzaal voor het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Het concert wordt aangeboden door de Vliegbasis Woensdrecht en de gemeente Woensdrecht. Het relatieconcert is inmiddels een traditie in Woensdrecht en het is elk jaar een feest om mee te maken.

Vanaf half acht stroomde het publiek, na controle op de corona QR code, de zaal binnen. Er waren zo’n negenhonderd kaarten beschikbaar en uiteindelijk was er circa vijfhonderdvijftig man (M/V) publiek in de zaal.

Het circa vijfhonderdvijftig koppen tellend publiek

Om acht uur opende de commandant van Vliegbasis Woensdrecht, Kolonel Meeuwsen-Scholten, de avond.
Het concert heet “Meet The Orchestra” omdat het orkest officieel zeventig jaar bestaat, maar, vertelde de kolonel, de vijf jaar daarvoor bestond het orkest wel maar was het nog geen professioneel orkest. Eigenlijk bestaat het orkest dus al vijfenzeventig jaar, evenlang als de vliegbasis Woensdrecht.
De kolonel tipte ook de toekomst van de vliegbasis aan, met het onderhoud van de F35 en het samenwerken van Aviolanda, Fokker en de vliegtuigtechniek opleidingen.

Kolonel Meeuwsen-Scholten

Na het nummer Mission Impossible werd het publiek welkom geheten door de dirigent, majoor Patrick Curfs. “Het orkest wil door de muziek en videobeelden op een muzikale manier wat over de luchtmacht vertellen”.

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht onder leiding van dirigent majoor Patrick Curfs

Na Minuano, kwam het nummer ‘Music was my first love’ dat gezongen werd door gastzanger Martin van der Starre, onder andere bekend van een aantal grote musicals.

Martin van der Starre

Na een aantal instrumentale en gezongen nummers, onder andere een nummer met een achtergrondvideo over de militaire training van één van de orkestleden, was er tegen negen uur een pauze waar het publiek koffie en een plak cake kon krijgen of iets aan de bar kon drinken.

Na een klein half uurtje ging de bel en stroomde de zaal weer vol en ging het orkest weer verder met een spectaculaire show, muzikaal, maar ook qua lichtshow was het bijzonder.

Een mooie lichtshow

Na een verhaal over herdenking werd het prachtige en emotionele nummer ‘Brothers in Arms’ gespeeld en gezongen, met op de achtergrond beelden van oorlogsgraven, herdenkingen en het thuisbrengen van gesneuvelden.

Brothers in Arms

Ook het lied dat door één van de orkestleden gecomponeerd was voor de inhuldiging van de koning, ‘Laudate Regem’ werd gespeeld.

Laudate Regem

Na nog een aantal mooie nummers was het concert afgelopen en bedankte burgemeester Adriaansen van de gemeente Woensdrecht het orkest voor het mooie optreden deze avond en waren er bloemen voor de dirigent en Martin van der Starre.

Burgemeester Steven Adriaansen bedankte het orkest

Als knallende afsluiter was er de toegift “Iedereen is van de wereld’ dat door eerst door Martin van der Starre gezongen werd maar waar uiteindelijk de hele zaal meezong. Een mooi afscheid.

Iedereen is van de wereld

Voor wie er nog geen genoeg van heeft, op 29 oktober treed het orkest op in Kruiningen in Zeeland. Binnenkort meer hierover op deze site.

Kijk voor veel meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties