Opening Bieb op School in Ossendrecht

Foto: Gemeente Woensdrecht

Maandag werd in het bijzijn van wethouder Lars van der Beek de Bieb op School in Ossendrecht geopend.

Bieb op School

Voor de allerjongsten bij LPS ’t Paviljoen in Ossendrecht (van 0 tot 4 jaar) is in  samenwerking met Bibliotheek West-Brabant en de gemeente Woensdrecht de Bieb op School geopend.

Jong beginnen met taalontwikkeling voorkomt achterstanden en zorgt voor één ontwikkelingslijn richting de basisschool, waar de samenwerking met de bieb nét zo intensief is.

Wethouder Lars van der Beek was gisteren ook aanwezig bij de opening.

Taaltour van de gemeente Woensdrecht

Tot en met 15 september is er extra aandacht voor taal en laaggeletterdheid naar aanleiding van de Week van lezen en schrijven.

Gedurende deTaaltour worden er een aantal initiatieven uitgevoerd die werk maken van taal(ontwikkeling) zoals een samenwerking tussen onderwijs, bibliotheek en gemeente in het programma de Bieb op School, zodat er voor kinderen dagelijks aandacht is voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis, een speciaal taalprogramma van logopedisten rondom klank en taal en voorlezen op basisscholen en workshops van het Taalpanel van het To-Taalhuis in de gemeentelijke organisatie met aandacht voor duidelijke taal in brieven en andere overheidsdocumenten.

Breed aanbod

Voor iedereen die beter wil leren lezen, praten, rekenen of omgaan met de computer of smartphone is er een breed aanbod aan mogelijkheden. Meer informatie is te krijgen bij het To-Taalhuis van BWI Woensdrecht. Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur is er een inloopspreekuur in de ontmoetingsruimte/bibliotheek in Hoogerheide. Ook online is er informatie te vinden op www.bwiwoensdrecht.nl/to-taalhuis en www.bibliotheekwb.nl/diensten/Moeitemetlezen.

Cookieinstellingen