Opendeurdagen en oefeningen bij brandweer Ossendrecht

Foto: Jan

De brandweer van Ossendrecht organiseert de komende tijd drie opendeurdagen en drie oefeningen in de wijk.

Opendeurdagen

Gedurende deze opendeurdagen kunnen mensen binnen lopen op de kazerne, de brandweerwagen bekijken en vragen te stellen over de brandweer.

De tweede opendeurdag is op zaterdag 19 mei en duurt van 09:00 tot 12:00 uur. De brandweerkazerne van Ossendrecht is te vinden in de Doktersstraat op nummer 5.

De volgende opendeurdag zal plaatsvinden op 23 juni.

 

Oefening in de wijk

Maandag avond 14 mei wordt de tweede van drie oefeningen in de wijk gehouden. Deze oefening zal rond 19.30 beginnen en duren tot 21.00 op het Adolphineplein in Ossendrecht.

Het gaat hier om een realistische brandweer oefening in Ossendrecht die de brandweer aangekondigd heeft in het gehele dorp om zoveel mogelijk toeschouwers willen trekken.

Het doel is de mensen te laten zien wat het Brandweer vak inhoud en tegelijk proberen mensen enthousiast te maken om zich aan te melden als vrijwilliger bij Brandweer Ossendrecht.

In deze oefeningen laten ze de drie hoofdtaken van de Brandweer zien: Brand Bestrijding, Technische Hulpverlening (ongevallen met beknelling) en Incident Bestrijding met Gevaarlijke Stoffen.

De volgende oefening zal plaatsvinden op 4 juni bij Het Hoefke.

 

Reacties