Opbrengst ‘kerstfooi’ voor hulpprojecten in Indonesië

Foto: André Wiltschut

Krantjes- en folderbezorgster Josepha uit Putte bracht de opbrengst van haar ‘Kerstfooi’ naar hulpprojecten op Bali.

In eerdere artikelen schreven we over de ‘Kerstfooi actie’ van Josepha uit Putte. Ondertussen hebben zij en haar partner het geld dat zij opgehaald hebben, naar Bali gebracht en daar het volgende verslag over geschreven.

Josepha blijft zich inzetten voor hulpprojecten Indonesië

Het is zo weer Kerstmis maar deze onvergetelijke reis blijft op het netvlies gegrift.

De koffers zaten vol met allerlei verschillende dingen om onze reis nog onvergetelijker te maken.
Stroopwafels, kaneelstok, drop, kaas en een cd met Hollandse hits zitten verscholen tussen onze onderbroeken, badkleding en zonnebrandcrème.

Maar naast de tickets zit er nog een heel belangrijke enveloppe in onze reisbagage. Dat is de goed gevulde enveloppe met de donatie die we namens vele inwoners van Woensdrecht, lezers van de plaatselijke krantjes, straks mogen gaan overhandigen aan de hulpverleners ter plaatse. Immers Josepha Jaspers heeft in haar koffer de opbrengst van het “Nieuwjaarswensen” en ook de extra donaties de laatste maanden ontvangen naar aanleiding van de aandacht die deze actie kreeg in de lokale pers.

Haar keuze om al deze donaties persoonlijk met André Wiltschut, haar partner, te brengen naar Indonesië om ze te overhandigen aan het rampenteam te plaatse roept respect op. Respect voor Josepha’s keuze maar zeker ook voor het team dat iedere keer in actie komt bij een nationale ramp in Indonesië zoals de tsunami, de vulkaanuitbarstingen en de aardverschuivingen.

Familie

De vlucht verliep perfect, het ontvangst door onze familie op Bali was hartverwarmend en de temperatuur zeer aangenaam. We voelen ons direct weer thuis, hoewel dit voor Josepha de eerste keer is dat zij dit land bezoekt.

Na een dag acclimatiseren gaan we direct de volgende dag een korte rondrit maken in de omgeving en worden direct geconfronteerd met plaatsen waar de verwoestingen nog steeds voelbaar en zichtbaar zijn. Dit voorspelt een onuitwisbare indruk van wat wij aan hulp kunnen en mogen bieden.

Rotary

Donderdag 5 september zijn Josepha en Andre dan ook als speciale gasten uitgenodigd op de Rotary bijeenkomst in Kuta. Daar worden zij hartelijk ontvangen door o.a. Al Purwa Nederlands consul op Bali en samen met DGE Nyoman Suastika, Rotary Disaster Relief Chairman, leider van het rampenteam ter plaatse.
Indrukwekkend is het geconfronteerd te worden met de vele hulpprojecten die zij de afgelopen periode hebben ingevuld. Zo wordt direct duidelijk dat hulp bieden makkelijker is dan hulp vragen en dat iedere druppel hier helpt om de nood te verzachten.

Ook het verhaal van de jonge vrouw uit Putte, die haar extra Kerstbonus en de opbrengst van haar vraag om ook te doneren voor deze hulp-reis, maakt indruk. Immers zij zou het ook aan een eigen invulling kunnen besteden. Josepha koos voor helt helpen van mensen die het harder nodig hebben. In totaliteit heeft deze hulpactie RP 25.000.000 opgeleverd . Dit bedrag is omgerekend in euro’s ongeveer 1500,00 euro. Dit bedrag zal daadwerkelijk besteed worden aan de her opbouw van een ingestort ziekenhuis op het eiland Lombok. Toeval of niet , net de dag van overhandigen van het geld was in Lombok de eerste steen gelegd voor de opbouw van dit ziekenhuis.

Ingestorte huizen

De volgende dag reden we weer over het eiland. Vele huizen zijn ingestort en liggen er zwaar gehavend en triest bij. Een reden te meer om er voor te kiezen ook de volgende “kerst donatie 2019-2020” te besteden aan de hulptroepen hier op Bali.

Steun

Josepha Jaspers en André Wiltschut hopen straks weer op jullie steun te mogen rekenen.
Bankrekening: NL73 RABO 0140 510613 o.v.v. Hulp Indonesië 2020

Links:

 

Reacties