Onthulling ideeën box La Vuelta Hollanda 2020.

Foto: Jan Krijtenburg

Dinsdag werd bij het gemeentehuis in Hoogerheide de ideeën box voor de doorkomst van La Vuelta Hollanda 2020 onthuld.

Vuelta d’España

De Vuelta d’España is één van de drie grote wielerronden van de wereld (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta d’España).
Van 14 tot en met 16 augustus komt de Vuelta d’España, één van de drie grote wielerronden van de wereld (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta d’España), naar de provincies Noord-Brabant en Utrecht en ook door de gemeente Woensdrecht!

Vijf publieke partners hebben gezamenlijk de start van de Vuelta 2020 naar Nederland gehaald. De partners zijn Provincie Utrecht, Provincie Noord-Brabant / BrabantSport, gemeente Utrecht, gemeente Breda en gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Meer dan een wielerronde

De organisatie van La Vuelta Holanda wil veel meer dan drie dagen alleen de wielerronde. In de maanden voorafgaand willen ze er een groot Brabants feest van met allerlei activiteiten in aanloop naar de verschillende etappes. Voor en door inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en gasten.

Roger Schouwenaar van Brabant Sport

Roger Schouwenaar van Brabant Sport vertelde dat iedereen mee kan doen en daarbij gaat het niet alleen om sportieve, maar ook om ander soort activiteiten zoals cultureel, historisch, educatief, culinair enzovoort. Via de ideeënbox in het gemeentehuis of via de website www.lavueltaholanda.com/evenementen/aanmelden kan iedereen een activiteiten aan melden.

Jan Prop wijst op de QR code waarmee de website voor de aanvragen benaderd kan worden

Ideeën box La Vuelta Hollanda 2020

De ideeën box van La Vuelta Hollanda 2020 staat de komende tijd in de hal van het gemeentehuis aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. De ideeën box is een initiatief van de organisatie La Vuelta Hollanda 2020.
De gemeente Woensdrecht roept samen met Brabant Sport op om ideeën in te dienen voor side-events rondom La Vuelta Holanda 2020 in wielergemeente Woensdrecht.

Het is mogelijk om een financiële bijdrage te ontvangen voor een activiteit. Brabant Sport heeft een budget van €200.000,- om activiteiten in de provincie Brabant te ondersteunen.

Wethouder Hans de Waal stelde bovendien dat, hoewel er geen bedragen genoemd worden, ook de gemeente Woensdrecht welwillend tegenover initiatieven uit de gemeente staat.

Wethouder voor toerisme, recreatie, evenementen en sportzaken, Hans de Waal

Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage moeten plannen uiterlijk op 31 oktober 2019 ingediend zijn. Uiterlijk 13 december 2019 volgt dan bericht over een eventuele toewijzing. Activiteiten waar geen financiële bijdrage voor nodig is, kunnen na 31 oktober ook nog aangemeld worden. Na goedkeuring wordt het evenement dan opgenomen in de activiteitenagenda op de website van La Vuelta Holanda.

Vragen

Vragen kunnen gesteld worden via [email protected] of met een van de Brabantse coördinatoren:

Eerste initiatief

Het eerste initiatief is al binnen, Niels van Elzakker, initiatiefnemer van ‘La Vuelta Holanda Woensdrecht’, stopte dinsdagmorgen symbolisch zijn aanvraag voor ondersteuning in de ideeën box.

Niels van Elzakker dient zijn idee in

Mede namens Stichting Primera Pop en Stichting Wielercomité Hoogerheide stelde hij onder andere voor om de doorkomst op te sieren met grote kunstwerken op bouwhekken langs de doorkomst, gemaakt door kunstenaars van Stichting Uit De Kunst. Gedurende het doorkomstweekend zou een fietstoertocht gehouden kunnen worden, een wielerronde en een Vuelta pré party op het Van der Meulenplein.

Op zondag zou een dikke bandenrace gehouden kunnen worden en een race met oud wielrenners uit de gemeente Woensdrecht. Ook stelde hij voor om een groot scherm op het plein neer te zetten waarop de etappe van de Vuelta te volgen is. Uiteraard zouden de diverse activiteiten aangekleed worden met livemuziek en DJ’s.

Te breed

Deze eerste aanvraag werd op het plein voor het gemeentehuis in de ideeën box gedaan want de grote ombouw met de La Vuelta Holanda logo’s paste niet door de voordeur van het gemeentehuis en nu staat alleen de kleine ideeënbus zelf in de hal van het gemeentehuis.

Net te breed…….

#VAMOSBRABANT

Het is de bedoeling dat met behulp van een template met de tekst #VAMOSBRABANT de stoepen rond de doorkomst versierd worden met deze tekst. De doorkomst zal zijn via Woensdrecht, door Hoogerheide (via de Huijbergseweg, Putseweg of misschien de Bunkerbaan) en dan door Huijbergen.

#VAMOSBRABANT

Reacties