Ontdek Nieuwe Kunst in Sint Dionysiuskerk te Putte-Kapellen (B)

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdag 17 september wordt het kunstwerk “Lam van Verlichting” van Katelijne Dierckx voorgesteld met muzikale omlijsting en gedichten in de Sint Dionysiuskerk te Putte-Kapellen.

Het kunstwerk “Lam van Verlichting” van Katelijne Dierckx siert sedert juni 2022 een zijbeuk van de St. Dionysiuskerk van Putte.
Het kunstwerk bestaat uit 12 panelen waarin de kunstenares haar interpretatie van “Het Lam Gods” van de gebroeders Van Eyck heeft uitgebeeld. Een artistieke uitdaging zowel wat het werk zelf betreft als het vinden van de geschikte locatie voor dit omvangrijk werk.

Na een eerste kennismaking met het werk groeide bij KWB en Davidsfonds Putte-Grens de interesse om dit prachtig werk de brede bekendheid te geven die het verdient. Op 17 september 2022 om 15 uur wordt daarom een gevuld cultuurmoment aangeboden waarbij het werk wordt voorgesteld met muzikale omlijsting en gedichten.

Katelijne Dierckx bespreekt“ Het lam van Verlichting” en Patrick De Block “Het Lam Gods”. Muzikale omkadering door viooltrio Els en Kristien Roland en Viola Hajdu,. Dichter Wim Haazen zorgt voor aangepaste poëtische intermezzi.

Deze uitzonderlijke namiddag “Cultuur in de St. Dionysiuskerk” wordt afgerond met een korte receptie.

Reacties

Cookieinstellingen