Onderhoudswerkzaamheden in Putte: bomenkap en riolering vervangen

Foto:

In Putte voert de gemeente Woensdrecht dit najaar een aantal onderhoudswerkzaamheden uit. Het betreft onderhoud aan bomen en het vervangen van de riolering.

In de in de volksmond ‘bomenwijk’ en ‘prinsessenwijk’ genoemde wijken worden er bomen gekapt, omdat deze aan het einde van hun levensduur zijn. “Regelmatig breken er grote takken af en we kunnen de veiligheid in de openbare ruimte niet meer garanderen”, zegt de gemeente. Daarnaast staat er diverse bomen op een zeer beperkte ruimte, waardoor ze met hun wortels schade aanrichten aan het wegdek en de riolering. In totaal gaat het om 82 dennenbomen. Om het groene karakter van de wijken te behouden worden er nieuwe bomen terug geplant op locaties waar ze tot volle groei kunnen komen.

Vervanging riolering
In een groot gedeelte van de ‘bomenwijk’ dient dit najaar de riolering vervangen te worden. Er zal dan een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden, zodat het regenwater apart opgevangen en afgevoerd wordt. Binnenkort ontvangen de bewoners van de desbetreffende straten een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze werkzaamheden.

Reacties