IJs voor Oekraïense vluchtelingen op de Volksabdij

18 apr 2022, 17:08 Nieuws
20220418 oss ijs volksabdij
De Voedselbank ondersteunt een groep Oekraïense vrouwen en kinderen die op de Volksabdij terecht zijn gekomen.
Bij de voedselbank worden op donderdag de voedselpakketten uitgeleverd aan de klanten van de voedselbank maar regelmatig blijven er toch dingen over.
Nu er een groep Oekraïense vrouwen en kinderen op de Volksabdij terecht zijn gekomen besloot de floormanager van het uitgiftepunt Calfven, Leo den Heijer, om alle overgebleven verse en houdbare spullen voortaan op donderdagmiddag naar de mensen op de Volksabdij te brengen. Dit als extra omdat Den Heijer slecht tegen verspilling kan en deze producten anders naar de 'boeren' gaan als veevoer.
Zo had hij afgelopen zaterdag yoghurt, melk , beschuit, een kist appels zakjes sla en ijs over. Aangezien hij er pas na half zeven 's avonds terecht kon, had hij houdbare koelings-zaken bij hem thuis in zijn eigen koelkast en vriezer gezet.
Toen hij alles wegbracht, vergat hij het ijs uit z’n vriezer. Die heeft hij alsnog op zaterdag aan het eind van de morgen naar de Volksabdij gebracht.
De vier spelende kinderen die Den Heijer er als eerste tegenkwam hadden geluk, zij kregen een ijsje uit de voorraad. De oudste kon met Den Heijer zijn mobiel de foto maken bij dit artikel.
Ze waren erg blij met hun ijsjes!
De begeleidster die hun in het Russisch vertelde wie ik was leerde me dat 'Spasiba' dank je wel betekend.
Foto en informatie:
Leo den Heijer