Feestelijke (her)opening van Buurthuis en Buurtwinkel Woensdrecht

06 jul , 23:39 Nieuws
20240706 jkr woe openingbuurthuis 001
Zaterdagmiddag werd door wethouder Lars van der Beek, door het onthullen van een bord, Buurthuis en Buurtwinkel Woensdrecht geopend.
Vanaf 1 januari is het beheer over de Buurtwinkel en Buurthuis door de nieuwe Stichting Buurtwinkel Woensdrecht. Sindsdien is er door het bestuur en de vrijwilligers hard gewerkt om de winkel en het buurthuis een make-over te geven. Na al dat harde werk was het nu tijd om de nieuw ingerichte winkel en het buurthuis officieel te openen.

De opening

Door het doorknippen van een lintje en het onthullen van een bord voor de winkel opende wethouder sociaal domein, Lars van der Beek de winkel en het buurthuis waarna er binnen koffie en gebak was voor alle aanwezigen.
20240706 jkr woe openingbuurthuis 000
De wethouder prees in zijn speech het bestuur en de vrijwilligers van de nieuwe stichting en vertelde dat de gemeente heel blij was dat, nadat de vorige beheerders wilden stoppen, het nieuwe bestuur het op zich genomen heeft om door te gaan met winkel en buurthuis zodat dit niet verloren zou gaan voor het dorp Woensdrecht.
20240706 jkr woe openingbuurthuis 002
Na het officiële gedeelte waren er hapjes en drankjes voor alle aanwezigen en werd er nog een hele tijd gezellig nagepraat.
20240706 jkr woe openingbuurthuis 003

Voor inwoners van Woensdrecht en andere bezoekers

Het buurthuis en de winkel zijn elke weekdag, van maandag tot vrijdag van negen tot half zes open en op zaterdag van negen tot vier uur.
De primaire doelgroep is natuurlijk de inwoners van het dorp Woensdrecht maar uiteraard is iedereen welkom in de winkel en het buurthuis.
De winkel
De winkel is met nieuwe rekken en een nieuwe indeling een stuk gemoderniseerd en in de winkel is het assortiment flink uitgebreid en bovendien is de winkel ook pakketpunt voor DHL en DPD.
In de winkel is ook geen zelfscankassa maar kan je gewoon afrekenen bij een persoon achter de kassa, die bijna altijd wel tijd heeft voor een praatje. Voor de gezelligheid kunnen klanten voor of na de boodschappen altijd even doorlopen naar het buurthuis waar je al voor één euro een kop koffie of thee hebt.
Het buurthuis
In het buurthuis worden regelmatig activiteiten gehouden zoals:

    • Er worden kookavonden voor buurtbewoners georganiseerd waarbij gezamenlijk het eten klaargemaakt wordt en waar ook gezamenlijk gegeten wordt.
    • Iedere eerste en derde vrijdagmiddag van de maand is er een reparatiecafé in het buurthuis, waar vrijwilligers hun best doen om defecte spullen weer te repareren. (Een fooi in de fooienpot is natuurlijk altijd welkom)
    • In het buurthuis is een kleine bibliotheek gevestigd waar de inwoners van Woensdrecht gebruik van kunnen maken.
    • Bij de bibliotheek is een KinderzwerfboekStation waar kinderen kinderboeken mee mogen nemen, maar ook goede kinderboeken voor andere kinderen mogen achterlaten. Kijk op de site kinderzwerfboek.nl voor meer informatie over Kinderzwerfboeken.
    • Regelmatig maakt een haakclub gebruik van het buurthuis waarbij de dames gezellig samen een hun haakwerk werken.
    • Er hangt een dartboard in het buurthuis waar bezoekers met elkaar een spelletje kunnen darten
Dit zijn wat voorbeelden van activiteiten maar kom gerust zelf eens kijken aan de Dorpsstraat 41a in Woensdrecht.

Vrijwilligers

Het buurthuis wordt beheerd door Stichting Buurtwinkel Woensdrecht, een stichting zonder winstoogmerk. Het buurthuis en de winkel worden voor 100% door vrijwilligers gerund die er heel veel vrije tijd in steken.

Links