Nieuwjaarsreceptie Arsis

Foto:

Zondagmiddag vond in de galerie aan het Zuivelplein in Bergen op Zoom de nieuwjaarsreceptie van Stichting Arsis kunst en sociëteit, West-Brabant plaats.

Even over drieën heette Arsis voorzitter Maarten van ’t Hof iedereen welkom in de galerie. Hij was blij dat na een lange lastige periode we nu redelijk onbezorgd het nieuwe jaar gezamenlijk kunnen inluiden.
Na een korte toespraak was er voor iedereen een hapje en drankje, kon iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen, een beetje bijpraten en ondertussen de resultaten van project Blanco in de galerie bekijken

Arsis kunst en sociëteit en Galerie Arsis

Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van een aantal kunstenaars uit West-Brabant.
Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en bij derden. Ook houdt Arsis lezingen, presentaties, discussieavonden, excursies, et cetera. Er zijn ruim vijftig kunstenaars bij Arsis aangesloten.

Werkgroepen

Het afgelopen twee jaar heeft Arsis, ondanks de soms lastige omstandigheden, mooie activiteiten kunnen organiseren en dat is voornamelijk mogelijk gemaakt door de diverse werkgroepen zoals de werkgroep die de exposities in de galerie regelt, de activiteiten werkgroep die interessante bijeenkomsten en activiteiten organiseert, de beeldentuin werkgroep die de beeldentuin achter het ABG regelt, de werkgroep die nieuwe aanmeldingen voor Arsis lidmaatschap bezoekt en de andere vrijwilligers.

Activiteiten

Naast de maandelijkse exposities is Galerie Arsis, organiseert Arsis de hedendaagse kunst binnen het M6 (voorheen M5) project en zorgde en zorgt voor suppoosten bij de M5/6 expositie in het Markiezenhof. Het thema voor de aankomende M6 expositie is ‘Hete Vuren’.
In de komende M6 expositie heeft Arsis niet alleen de tuinkamer en de Grote Galeriezaal ter beschikking, maar kunnen er ook in de Franse Tuin beelden geëxposeerd worden. Naast de expositieruimte in Galerie Arsis en het Markiezenhof zal ook in de Geertrudiskerk geëxposeerd worden.
Ook projecten als Blanco (waarvan het resultaat nu in de galerie te zien is) en Heerlijke Kunst zijn goed bezochte activiteiten.

Groei

Een positie ontwikkeling is de groei van het aantal aangesloten kunstenaars. Nu al meer dan vijftig kunstenaars en de groei is nog niet gestopt.

Links

Een kunstwerk in wording als onderdeel van project Blanco. Nu in de galerie te zien

Cookieinstellingen