Een nieuw fenomeen in Putte, het KBO midzomerfeest.

Foto: Jan

KBO-Putte organiseerde op zaterdag 4 augustus 2018 de thuisblijversdag met als thema Midzomerfeest.

Aan deze sportieve dag kon worden deelgenomen door iedereen in Putte, door leden en niet-leden, door jong en oud en door iedereen die op 4 augustus thuis is en iets wil gaan doen. uiteindelijk hebben zo’n negentig personen zich opgegeven.

De zomer is voor mensen die niet op vakantie gaan, om wat voor reden ook, een iets eenzamere tijd. Kinderen en kleinkinderen zijn weg naar zonnige of andere bestemmingen, MFC’s zijn gesloten, het hele verenigingsleven ligt bijna stil en het is stiller op straat. KBO-Putte heeft daarom al een paar jaar nagedacht over een thuisblijversdag. Een dag waarop voor inwoners van Putte samen een leuke, sportieve en bovenal een gezellige dag wordt georganiseerd. In 2017 was de eerste thuisblijversdag een groot succes, mede door de bootreis over de Linge.

In 2018 is rond het thema Midzomerfeest, het feest der ontmoeting, een geheel andere dag samengesteld.
Het hele Midzomerfeest, dat vanuit en in MFC De Biezen plaats vond, startte om één uur ’s middags met een gevarieerd programma.

Bij MFC De Biezen was er een Jeu de Boules toernooi, op de officiële Jeu de Boules baan voor de ingang en op het grasveld naast het parkeer terrein. Hier deden bijna twintig spelers aan mee.

Binnen was er vanaf twee uur een bingo met leuke prijzen, een vertoning van oude en nieuwe filmpjes en een geweldige barbecue na afloop. De Bingo was populair, met zo’n vijfenveertig deelnemers.

Daarnaast waren er acht deelnemers voor een wandeltocht van ongeveer zes kilometer, die onder andere Titurel en de Heusche Bollaert aandeed. Voor de nog sportievere mensen, zo’n twintig in totaal, was er een fietstocht van circa vijfendertig kilometer. Onderweg wordt er enkele malen gestopt onder andere om kaasboerderij Zuidgeest te bezoeken en uiteraard om met het warme weer af en toe wat te drinken.

Speciaal voor alle deelnemers en vrijwilligers heeft een van de vaste sponsors van de KBO een nieuwe lekkernij samengesteld. Die vaste sponsor is Restaurant De Heusche Bollaert in Putte. Om vijf uur, na afloop van het sportieve gedeelte van het midzomerfeest, hebben ze voor iedereen een heel bijzonder “taartje” gemaakt. Dat taartje hebben ze “t Bollaertje” genoemd en is in de toekomst voor groepen te bestellen als lekkernijtje bij de koffie.

In samenwerking met Tante Louise en de Putse Vishandel heeft KBO-Putte ook aan de bewoners van Beukenhof gedacht. In de ochtend werden er oudhollandse spelen georganiseerd en in de middag kwam Gerard van Tilburg, met foto’s en filmpjes, de geschiedenis van Beukenhof en Bieduinen op onnavolgbare wijze van commentaar voorzien. De middag werd afgesloten met haring en gebakken vis.

Na afloop van alle middagactiviteiten was er een voor iedereen een barbecue bij MFC de Biezen. Na de barbecue eindigde het Midzomerfeest.

Het zomerprogramma

Het KBO Midzomerfeest is onderdeel van het zomerprogramma van de zorgcoöperatie. Na activiteiten als een Bessenroute in de zak van Zuid-Beveland, het rapen van oesters met BBQ in Scherpenisse, de toeristische route “Van melk naar ijs” naar Etten-Leur en een bezoek aan Landgoed de Hertgang in Halsteren staan er nog twee activiteiten op het programma.

Op vrijdag 10 augustus wordt er een bezoek gebracht aan het Vincent van Gogh Museum en tuin in Zundert met een Bourgondische afsluiting en op zaterdag 18 augustus wordt het brandweermuseum en landgoed Wouwse Plantage bezocht.

Afsluiting zomeractiviteiten

Net als in 2017 komt er in 2018 een afsluitingsmiddag van de zomeractie. De zomeractiviteiten van KBO Putte en Zorgcooperatie Zorg om Zorg worden, op zondagmiddag 26 augustus, gezamelijk afgesloten in MFC de Biezen.

Het is in de eerste plaats voor de leden/deelnemers aan de zomeracties van Zorg om Zorg en KBO-Putte maar als er plaats over is, zijn ook andere leden van Zorg om Zorg en KBO-Putte welkom.

Het wordt een gezellige middag films, foto-presentaties van de uitjes en de thuisblijversdag en een bijzondere quiz. Duo Meet en Greet gaan de middag op een ludieke wijze aan een rijgen.

De kosten voor deze afsluiting bedragen € 2,50 inclusief een consumptie. Aanmelden en betaling vooraf gaat via [email protected] of telefonisch: 06 20 25 55 29. Aanmelden kan ook bij KBO Putte.

Reacties

article
8599
Een nieuw fenomeen in Putte, het KBO midzomerfeest.
KBO-Putte organiseerde op zaterdag 4 augustus 2018 de thuisblijversdag met als thema Midzomerfeest. Aan deze
https://woensdrecht.nieuws.nl/nieuw-fenomeen-putte-kbo-midzomerfeest/
2018-08-04T21:13:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2018/08/04184525/20180804_PUT_Midzomer_001.jpg
midzomerfeest
Nieuws, Putte