Nieuw bestuur gezocht voor Dorpsplatform Hoogerheide

Foto: Jan Krijtenburg

Dorpsplatform Hoogerheide is op zoek naar een nieuw bestuur.

In het voorjaar van 2018 namen Leonie Bezemer, Angelique Schetter en Eline de Lange de bestuurstaken over van het Dorpsplatform Hoogerheide.
Na een rondgang binnen Hoogerheide bleek dat er nog maar weinig inwoners bekend waren met het Dorpsplatform. Ook de gemeente Woensdrecht gaf aan dat in de andere dorpen de Dorpsplatforms meer bekend waren en dus ook meer opgezocht werden door de lokale inwoners.

Bekendheid vergroten

De eerste taak van het nieuwe bestuur was dan ook meer bekendheid genereren in het dorp Hoogerheide. Er werd een nieuw logo en een nieuwe website ontworpen. Er werd een informatiefilm gemaakt. De samenwerking met lokale ondernemers werd gezocht i.c.m. een 2-maandelijkse online prijspuzzel. Er werden financieel diverse acties en evenementen gesteund, zoals “het magische draadje”, “carnavalswagens kijken”, schoonmaak begraafplaats Scheidreef en plaatsen tuinhuis met materialen, ondersteuning geluidsboxen wandel 3-daagse en nog veel meer.

Ook kwam het bestuur met eigen initiatieven zoals o.a. de herdenking van 75-jaar bevrijding, het bloembollenproject, het nestkastjesproject en de aanleg van het Beweegpark en het jaarlijkse dorpsfeest met gratis schaatsen.
Door het steunen van projecten en het samenwerken met gemeente, onderwijs, ondernemers en inwoners is het Dorpsplatform Hoogerheide steeds bekender geworden en beter vindbaar.

Meer werk

Dit is super fijn, maar het geeft ook veel meer werk. Het succes van het Dorpsplatform Hoogerheide is bij de jonge ondernemende dames daarom niet meer te combineren met de drukke banen en gezinnen.
Daarom wil het Dorpsplatform Hoogerheide de taken graag overdragen aan 3 zeer enthousiaste inwoners van Hoogerheide, die met net zo veel energie en passie onze ingeslagen weg willen voortzetten.
U kunt uw interesse mailen aan Linda Bogers van de gemeente Woensdrecht: [email protected].

Reacties