Niels van Elzakker: Accijnsverschillen tussen Nederland en België worden te groot

Niels van Elzakker
Niels van Elzakker
Foto: still Hou ons in de buurt van NSO

Niels van Elzakker, eigenaar van Primera van Elzakker in Hoogerheide, neemt actief deel aan een landelijke campagne van de brancheorganisatie voor tabaks- en gemakszaken, de NSO. “Hij trekt aan de bel omdat het voorbestaan van zijn winkel bedreigd wordt door de komende wetgeving met betrekking tot het nationaal preventieakkoord.”

Van Elzakker begon in 1992 met een veertig vierkante meter en wist dit te laten groeien tot meer dan 250 vierkante meter. Zijn onderneming is er om zijn omgeving de service te bieden die het nodig heeft. Van leuke gifts tot het leveren van pakketjes, van kantoorartikelen tot wenskaarten, Niels van Elzakker heeft het allemaal onder één dak weten te krijgen. Voor de buurt is zijn onderneming dan ook niet weg te denken. “Helaas kan dat in de toekomst nog wel eens de werkelijkheid worden. Naast de komende wet- en regelgeving, ondervindt Niels van Elzakker ook nog eens last van concurrenten in België. De accijnsgrens komt namelijk, door de accijnsverschillen tussen Nederland en België, steeds dichterbij”, aldus het NSO.

Niels van Elzakker heeft besloten aan de bel te trekken en mee te doen aan de campagne omdat het voorbestaan van zijn winkel bedreigd wordt door de komende wetgeving met betrekking tot het nationaal preventieakkoord. “Mocht deze in de huidige vorm worden doorgevoerd, dan dreigt er een mogelijk faillissement voor de winkelier en het wegvallen van werkgelegenheid in uw regio”, aldus NSO.

Primera Hoogerheide

Ondernemer Niels van Elzakker begon een kwart eeuw geleden met zijn zaak in Hoogerheide. Door de jaren heen zag Niels wat voor invloed de beslissingen in Den Haag op zijn zaak hebben. Gevestigd in een grensregio, moet hij concurreren met ondernemers in België en wordt daarbij stevig geraakt door hogere accijnzen in eigen land. Luister hier naar het verhaal van Niels! #houonsindebuurt

Geplaatst door Hou ons in de Buurt op Vrijdag 14 juni 2019

Als de video niet werkt klik dan hier.

Cookieinstellingen