Natuurmiddag voor kinderen

Foto: Annemieke Adriaansen

Woensdagmiddag hield IVN van twee tot vier uur een natuurmiddag voor kinderen bij Bezoekerscentrum de Kraaijenberg.

De kinderen en hun ouders en begeleiders werden ontvangen in het bezoekerscentrum waar de kinderen uitleg kregen over dieren in de seizoenen, waarna de kinderen naar buiten gingen om vogelvoervetbollen te maken voor de vogels.

Nadat de kinderen er mee klaar waren werden de bollen bij de nestkastjes bij het bezoekerscentrum van de Kraaijenberg gelegd.

Daarna werd het echt spannend want de kinderen mochten in de hele hoge uitkijktoren bij het bezoekerscentrum klimmen tot helemaal bovenin. Daar konden ze met de verrekijker de paarden zien lopen en de vogels die in het natuurgebied voorkomen.

Terug op de begane grond was het tijd voor kunst. Met bladeren, takjes en wat verder in het bos gevonden kon worden werd een mooie vogel op de grond gemaakt, met eikeltjes als oogjes.

In het Klauterwoud konden de kinderen in het bos spelen, klauteren, wandelen en wilde dieren nadoen en als eind van de middag mocht er iets wat thuis nooit mag. Er werd gedanst op de grote tafel buiten waarna de kinderen moe, na een hele middag in de natuur, weer naar huis gingen.

 

Reacties