Motortocht met klassieke Honda Goldwings start op Familyland

Foto: Jan Krijtenburg

Maandag verzamelden zich zo’n zestig trotse eigenaren van klassieke Honda Goldwing viercylinders zich op Familyland in Hoogerheide.

Voor de zevende keer wordt de GoldWing 4 Cylinder Classic Tour gereden. Een meerdaags evenement waarbij de berijders van deze klassieke toermotoren etterlijke duizenden kilometers afleggen.

De motoren zijn Honda Goldwings en in tegenstelling tot de nieuwere Goldwings die een zescylinder motorblok hebben van 1500 of 1800 cc inhoud, betreft het hier viercylinder motoren met een cylinderinhoud van 1000, 1100 of 1200 cc.  De oudste 1000cc Goldwings komen uit 1975.

De toer begon in 2008 en werd georganiseerd door een Zwitser. Bij de eerste GoldWing 4 Cylinder Classic Tour reden ruim honderd klassieke Goldwings mee.

De rit die dinsdagmorgen vroeg van start gaat zal zo’n 2500 kilometer bedragen en gaat via Géisdref in Luxemburg een eind Duitsland in naar Hellental vanwaar de reis terug naar Nederland weer aangevangen zal worden.

Een aantal motoren is voorzien van een aanhanger of en zijspan, om voldoende bagage mee te kunnen nemen.

De GoldWing 4 Cylinder Classic Tour 2022 telt circa zestig deelnemers. Door de corona kon de tour pas laat in het jaar gepland worden en toen had niet iedereen meer vrije dagen.

Deelnemers aan de tour komen uit alle delen van Nederland, maar ook uit Finland, Duitsland, Luxemburg, Groot Brittannië en Zwitserland.

 

Reacties

Cookieinstellingen