Mogelijke drugsdealer aangehouden in Putte

Foto:

Bij een controle bij de grensovergang met België is woensdagavond een mogelijke drugsdealer opgepakt. In zijn auto bleek bijna zeven kilo hennep te liggen.

Overlast

Vanuit het oogpunt van (drugs)overlast door onder andere inwoners van België is er vanuit een samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee en de Politie de afgelopen dagen een Mobiel Toezicht Veiligheids controle gehouden. De controle richtte zich op Belgen die lopend de grens over komen om drugs te kopen van dealers uit Nederland.

Controle

Op woensdagavond was er zo’n controle bij de grens in Putte. Twee motorrijders van de Marechaussee zagen een verdachte auto rijden. Voordat ze bij de auto waren was de bestuurder al uitgestapt. Hij stonk naar hennep en dat was niet vreemd want in zijn auto troffen ze gesealde zakken aan met hennep erin. De verdachte, een 20-jarige man uit Etten-Leur, is overgedragen aan de politie. Hij is naar het bureau gebracht en is daar ingesloten voor de nacht. De drugs en de auto zijn in beslag genomen.

Dwangsom

De informatie is aan de gemeente doorgegeven die, in navolging op soortgelijk overlast in gemeentes bij de grens met Duitsland, een dwangsom van duizenden euro’s kan opleggen in verband met een overtreding van de APV. Deze manier van bestuurlijk optreden staat bekend als de Veluwse methode.

Reacties