Merkkleding bij de Voedselbank in Calfven

Foto: Leo den Heijer

Dankzij een anonieme sponsor en een gulle gever kon de voedselbank in Calfven kleding en speculaaspoppen uitdelen aan de klanten.

Leo den Heijer de Floormanager van Voedselbank Goed Ontmoet afdeling De Remise Ossendrecht, vertelt er het volgende over

Gloednieuwe kleding van een prima merk

Op een goede maandagmiddag werd ik benaderd door een goede kennis van me. Of ik voor de Voedselbank kleding kon gebruiken? Niet gebruikte, nee: “Gloednieuwe kleding van een prima merk”!
Normaal zou mijn antwoord zijn, nee!  Ons doel is om voedsel uit te delen en bovendien mogen we dat niet vanwege onze Voedsel verstrekking voorwaarden. Maar in dit geval kon ik een uitzondering maken. Omdat we in Calfven gebruik maken van De Remise is er op ons uitgiftepunt sprake van twee gescheiden loodsen die we in bijzondere gevallen beide mogen gebruiken! Dus ik stemde toe….!

De hoeveelheid kleding overtrof mijn verwachtingen. Niet alleen kleding maar ook bv dekbedovertrekken. Wel 5 pallets vol die ik in de loop van afgelopen week allemaal sorteerde en op maat legde. In overleg met onze huisbaas Ad plaatsten we een grote uitdeeltafel in loods twee en aangezien er hekwerk stond, gebruikten we dat als achterwand zodat voorbeelden van elk kledingstuk daaraan opgehangen kon worden.

Alles wordt door de vrijwilligers uitgestald voor de klanten

Speculaaspoppen en dekbedovertrekken

Toen meldde zich ook een sponsor met Speculaaspoppen!
Ik besloot om op vrijdag 3 december een rondje langs mijn klanten te doen om nog voor het Sinterklaasfeest iedereen persoonlijk een dekbedovertrek en een of meerdere Speculaasvrijers te overhandigen. Dit werd zeer op prijs gesteld en in dank aanvaard. Toen ik drie uur later moe maar voldaan van mijn rondje thuiskwam was een deel van de dozen weggewerkt.

Op donderdag 9 december begon ik al om 13.00 uur met vervoer van dozen naar De Remise, een van mijn vrijwilligers had zich beschikbaar gesteld om speciaal te helpen bij de kleding uitgifte. Jassen werden opgehangen, petten neergelegd, truien verschenen aan hangers (Dank Harry en Bram uit de Raadhuisstraat) en kinderkleding werd op maat gesorteerd in dozen neergelegd Terwijl ik heen en weer ging om dozen, stalden twee vrijwilligers samen de kleding uit.

Speculaaspoppen en dekbedovertrekken

Uitzoeken

Alle klanten kregen Coronaproof de kans om met maximaal 2 personen de gewenste kleding te bekijken en uit te zoeken, het werd een daverend succes. Eerst werd een rondje kleding gedaan, daarna kwamen de mensen in de andere loods langs voor hun ‘wekelijkse’ boodschappen. Na afloop blijkt dat twee derde van alle kleding een afnemer gevonden had!
De rest wordt komende woensdag verder gegeven aan een gratis kledingbeurs zodat ook die kleding een goede bestemming heeft.
Met nogmaals dank aan de (anonieme) sponsor en gulle gever, de Voedselbank klanten in de gemeente Woensdrecht hebben dit jaar een zeer goed “aangeklede” Kerst!

Tekst en foto’s: Leo den Heijer

Reacties

Cookieinstellingen