Mathieu van der Poel oppermachtig in Huijbergen

Op het NK veldrijden in Huijbergen eindigde Mathieu van der Poel bij de Elite met ruime voorsprong op de eerste plaats.

Twee dagen

Voor de vijfde keer werd het Nederlands kampioenschap veldrijden op het mooie parcours in Huijbergen gehouden. het evenement werd over twee dagen verdeeld, waarbij op de zaterdag de Nieuweling-Meisjes, de Nieuwelingen, de Masters 50+, de Masters 40+ en de Amateurs/Sportklasse aan de start kwamen. Klik HIER voor een verslag en foto’s op Woensdrecht.nieuws.nl van deze wedstrijd dag.

Zondag

Op zondag kwamen de Beloften vrouwen en Junior vrouwen, de Junioren, de Elite vrouwen en de Elite heren en Beloften aan de start.

Beloften vrouwen en Junior vrouwen

Als eerste mochten de Beloften vrouwen en Junior vrouwen van start gaan voor een wedstrijd van veertig minuten. De start was om elf uur.

Junior vrouwen

Bij de Junior vrouwen was Puck Pieterse de snelste, met bijna twee minuten voorsprong op de tweede dame, Shirin van Anrooij, gevolgd door Sofie van Rooijen die derde werd.

Beloften vrouwen

Ceylin del Carmen Alvarado, de dame uit Rotterdam die een grote groep fans in het publiek had, was de snelste dame bij de Beloften vrouwen, op korte afstand gevolgd door Fleur Nagengast op plaats twee en Inge van der Heijden op plaats drie.

Junioren mannen

Na de huldigingen van de winnaars van de beide voorgaande categorieën was het tijd voor de start van de Junioren mannen. Om kwart over twaalf mochten zij gaan bepalen wie de snelste was.

De winnaar van deze wedstrijd was Pim Ronhaar op zeventien seconden gevolgd door Lars Boven en Salvador Alvarado die na een spannende eindsprint vlak achter elkaar de finish over kwamen waarbij Lars Boven net ietsje sneller was.

Elite vrouwen

Om half twee was het de beurt aan de Elite vrouwen om van start te gaan.

Lucinda Brand was in deze wedstrijd de snelste dame en behaalde de eerste plaats, tien seconden later gevolgd door Marianne Vos. Maud Kaptheijns werd derde in deze wedstrijd.

Elite heren en Beloften heren

De Elite heren en Belofte heren gingen gelijk van start maar de Elite heren moesten zeven ronden rijden en de Belofte heren zes.

De hele dag door was er regelmatig een beetje miezerregen maar kort na de start van de Elite heren en Belofte heren kwam er even een wat heftiger bui over waarop overal de paraplu’s te voorschijn kwamen. Gelukkig duurde de bui niet lang.

Belofte heren

Na zes ronden was het voor de Belofte heren afgelopen terwijl de Elite heren nog een rondje door moesten. Bij de Belofte eindigde Ryan Kamp op de eerste plaats, Roel van der Stegen op de tweede- en Kyle Agterberg op de derde plaats.

Elite heren

Een ronde later liet Mathieu van der Poel zien wie er de baas was bij de Elite heren door met een voorsprong van meer dan veertig seconden op Lars van der Haar te finishen, die zelf weer meer dan een minuut voorsprong had op Corne van Kessel. David van der Poel, de broer van mathieu, eindigde op de achtste plaats.

 

>>>> Kijk bovenaan dit artikel voor een fotoserie met veel meer foto’s <<<<

Reacties