Magisch feest bij De Open Hof en De Klim-Op

In verband met het vijfentwintigjarig jubileum van de Lowys Porquinstichting werd woensdagmorgen, bij De Open Hof en De Klim-Op, feest gevierd met als thema ‘Magic!’

Lowys Porquinstichting

De Lowys Porquinstichting is een in 1994 opgerichte overkoepelende organisatie van ruim dertig scholen en kinderopvanglocaties waaronder ook de basisscholen De Open Hof en De Klim-Op. Deze stichting ontleent zijn naam aan de Italiaan Lowys Porquin. De Italiaan leefde halverwege de zestiende eeuw in Bergen op Zoom die een boek geschreven heeft over opvoeding en onderwijs. Hij vond het heel belangrijk dat kinderen kennis opdoen en vaardigheden aanleren.

Het doel van de Lowys Porquinstichting is het bevorderen van het Rooms-Katholiek en Protestants Christelijk onderwijs in de regio West-Brabant en Tholen.

Vijfentwintigjarig jubileum

De Lowys Porquinstichting bestaat nu al vijfentwintig jaar en dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Op De Open Hof en De Klim-Op werd het jubileum woensdagmorgen gevierd met een groot feest voor alle leerlingen met het thema ‘Magic!’

Magic

Het hele feest draait rond het goochelen. Het gegoochel wordt gedaan door goochelaar Alex Buijk en de goochelaars van KAS Entertainment.

De opening

Even over half negen gingen alle klassen van de beide scholen naar het schoolplein. Daar was een podium opgebouwd waar drie goochelclowns en de goochelaar Alex Buijk de kinderen vermaakte met zingen, dansen en een goocheltruc. Er werd, zoals het hoort op een verjaardag, ‘Lang zal ze leven’ gezongen en met een knal uit drie confetti kanonnen werd het feest geopend.

Alex Buijk in het theater

Voor de onderbouw en voor de bovenbouw werd in het de theaterzaal van het Kloosterhof door Alex Buijk een goochelshow gegeven. Voor de pauze kwamen de kinderen van de onderbouw en na de pauze de kinderen van de bovenbouw, elk met een aan hun leeftijd aangepast programma.

Heel spannende was het natuurlijk voor de kinderen die mee mochten helpen met de goocheltrucs en juf Suzanne moest zelfs op het podium komen om een meterslange toverstaf te helpen dragen.

Het eind van de goochelshow met een echte zwevende tafel, vertelden een aantal kinderen, was één van de mooiste trucs maar ook over aapje Chico waren de kinderen enthousiast.

Goochelen in de klas

Niet alleen in de theaterzaal, maar ook in de klassen werd er gegoocheld. De goochelclowns gingen langs de klassen om kinderen trucs te laten zien en te leren maar er waren ook kinderen die thuis al een truc voorbereid hadden en die in de klas lieten zien. De kinderen van de onderbouw kregen een workshop ballonfiguren maken.

Popcorn en drinken

In de pauze, waarin de onderbouw en de bovenbouw elkaar afwisselden in de theaterzaal, werd er op het schoolplein zoute en zoete popcorn uitgedeeld en alle kinderen kregen, voor ze rond twaalf uur naar huis gingen, nog een klein cadeautje mee.

>>>> Bekijk ook de fotoserie bovenaan dit artikel  <<<<

'

Reacties

gallery
11316
Magisch feest bij De Open Hof en De Klim-Op
In verband met het vijfentwintigjarig jubileum van de Lowys Porquinstichting werd woensdagmorgen, bij De Open
https://woensdrecht.nieuws.nl/magisch-feest-bij-de-open-hof-en-de-klom-op/
2019-01-09T21:09:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/384/2019/01/09204833/20190109_Hoo_JPS25_000.jpg
De Klom-Op, De Open Hof, feest, goochelaar, Magisch
Hoogerheide, Nieuws