Litechurch in Huijbergen

Foto: Jan Krijtenburg

Vanaf deze zondag is er een nieuwe kerk in de gemeente Woensdrecht. De Litechurch, deze zondag in Huijbergen, volgende week in Ossendrecht.

Terwijl de traditionele kerken in Huijbergen en Putte sluiten durfde Huijbergenaar Jozua van Houten het aan om een nieuwe kerk te beginnen. Een kerk die wat anders is dan de meeste kerkgangers gewend zijn.

Vanaf tien uur werd iedereen met een kopje koffie of thee hartelijk welkom geheten in MFC De Kloek en om half elf begon de kerkdienst.
Nu geen kerkorgel of band op een podium maar videoclips met christelijke nummers in verschillende stijlen. De mensen hoefden ook niet braaf op hun stoel te blijven zitten maar mogen staan of zitten waar ze willen. Ondertussen wordt er vrolijk meegezongen en geklapt met wat bekendere nummers.

Om kwart voor twaalf begon de preek waarvoor Jozua Willem van den Aarsen uitgenodigd had als gastspreker.
Willem vertelde over zijn jeugd in Steenbergen en zijn minimale beleving van het geloof in zijn jeugd. Willem kreeg om een aantal redenen een hekel aan het geloof tot een gesprek met een kennis op zijn 44e.
Toen hij eenmaal God zocht, kreeg hij een uitnodiging voor een viering bij een evangelische kerk in Roosendaal. Toen hij daar een paar keer heen geweest was, ging het geloof voor hem leven en na een paar keer kwam hij tot geloof. Hij kocht een bijbel en vertelt sindsdien iedereen die het maar horen wil over zijn geloof.

Zijn boodschap is “Je bent gered om anderen te redden en Jezus leeft en dat moet iedereen weten”.

Na afloop van de kerkdienst was er nog een kop koffie of thee en kon er nog wat nagepraat worden.

Op dit moment is het nog een reizende kerk want door gebrek aan vaste locatie wordt er steeds naar een geschikte locatie gezocht. Deze zondag in MFC De Kloek in Huijbergen en volgende week in MFC De Drieschaar in Ossendrecht. Waar de kerk de zondag daarna gehouden gaat worden is nu nog niet bekend maar Jozua, de oprichter van de kerk, werkt nog aan een website waar elke week onder andere te zien zal zijn waar de kerkdiensten gehouden zullen worden. De site, litechurch.nl zou vanaf het einde van de week on-line moeten zijn.

 

Reacties

Cookieinstellingen