Lichtende Grenzen, de oeuvre tentoonstelling van Jan Wessendorp

Foto: Jan Krijtenburg

Verdeeld over drie locaties in Bergen op Zoom is de gezamenlijke tentoonstelling van het oeuvre van Jan Wessendorp te bezoeken.

De drie locaties zijn:

  • Het Markiezenhof Museum aan de Steenbergsestraat 8 in Bergen op Zoom. Hier is de expositie tot en met 30 juni te bezoeken.

Een groot deel van de bijzondere collectie van beeldend kunstenaar en dichter Jan Wessendorp (1940) is geschonken aan de gemeente Bergen op Zoom. Een aantal kleurrijke portretten en abstracte werken zijn vanaf 15 maart te bewonderen in de Tuinzaal en de Hofzaal van het Markiezenhof.

  • Gallery Lukisan aan de Moeregrebstraat 72 in Bergen op Zoom. Hier is de expositie tot en met 29 juni te bezoeken.

De selectie bij Gallery Lukisan laat de ontwikkeling van stijlen, onderwerpen, verschillende technieken, de veelzijdigheid en de oorspronkelijkheid van de kunstenaar Jan Wessendorp zien. Naast een zelfportret zijn er portretten van personen in het leven van de kunstenaar. We zien niet alleen zijn ernstige kant, maar ontdekken hier ook zijn gevoel voor humor.

  • Galerie Arsis aan Het Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom. Hier is de expositie tot en met 30 juni te bezoeken

Door een groep kunstenaars en bestuursleden, onder andere van Arsis, is veel tijd gestoken in deze expositie die op meerdere locaties te bezoeken is. Vanaf deze week ook in Galerie Arsis.
Deze expositie zou niet tot stand zijn gekomen als niet door Johanna Jacobs het initiatief was genomen en zij de organisatie mede ter hand had genomen.

Cookieinstellingen