Lampionnenoptocht in Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagavond liepen er weer honderden deelnemers mee met de lampionnenoptocht in Woensdrecht.

De optocht begon op het Col. Whitakerplein waar vanaf kwart over zes ’s avonds lampionnen met een electrisch lampje erin gekocht konden worden. leuker was het natuurlijk dat kinderen ook zelfgemaakte lampions meenamen.

Rond een uur of zeven vertrok de optocht van het Col. Whitakerplein om via Berglaan, Molenakkers, Mgr. v. Mensstraat, Dorpsstraat, Stompe Torenlaan, Rijzendeweg, Vinkenslag, Fortuinstraat, Nederheide en de Dorpsstraat weer aan te komen op het Col. Whitakerplein in Woensdrecht.

De lampionnenoptocht komt weer aan op het Col. Whitakerplein

Op het Col. Whitakerplein stond warme chocolademelk en taaitai klaar voor de kinderen en ouders en werden ze muzikaal verwelkomt door de Foligroep met voor de gelegenheid speciaal verlichte trommels.

De warme chocolademelk en taaitaai staat klaar

De Foligroep

Sommige kinderen waren ook mooi verkleed en kinderwagens waren mooi versierd. Hier konden ook prijsjes mee gewonnen worden !

Mooi versierde en verlichte wandelwagen

Een kinderwagen met feestverlichting

Net als bij eerdere lampionnenoptocht werd alle kinderen die meelopen gevraagd om een speelgoedje van zichzelf mee te brengen voor ’t Druppeltje. Het SOF treintje reed mee met de optocht (en de muziek) om het speelgoed te vervoeren. Deze speeltjes zullen aan het einde van de tocht, op het Col. Whitakerplein, worden overgedragen aan mensen van ’t Druppeltje.

Muzikanten in het treintje

Het plein liep gezellig vol met kinderen en hun begeleiders

Lampionnen en een verlichte en versierde wagen

 

’t Druppeltje is een Terre des Hommes winkel, waar gebruikt speelgoed, babyartikelen, kinderkleding, kinderboeken en nieuw houten speelgoed wordt verkocht, gevestigd in de Lievevrouwestraat 3 in Bergen op Zoom. De winkel wordt gerund door vrijwilligers. De inkomsten van ’t Druppeltje komen ten goede aan projecten van Terre des Hommes.

Mensen van ’t Druppeltje kwamen het speelgoed in ontvangst nemen

Na de toespraak van de mensen van ’t Druppeltje speelde de band ‘Op ut leste Nipperke’ nog een paar nummers, terwijl de jury bekeek wie een prijs gewonnen had.

De band ‘Op ut leste Nipperke’ speelde nog een paar nummertjes voor de prijsuitreiking

Deelnemertjes wachten vol spanning op de uitslag

De prijzen werden door wethouder Hans de Waal uitgereikt

Na de prijsuitreikingen gingen de winnaars even op de foto, voor zover ze al niet naar huis waren vertrokken.

De winnaars in de categorie 3 tot 6 jaar oud

De winnaars in de categorie 7 tot 11 jaar oud

Ook voor de mooist versierde tuin en huis langs de route waren prijzen te winnen en nadat de prijzen voor de kinderen waren uitgereikt, werden ook deze prijzen aan de winnaars overhandigd.

De prijs voor de mooist versierde tuin en huis

 

Reacties