Laatste publiekswandeling Mattemburgh van dit seizoen

Foto: Ad van Loenhout

Op zondag 25 september organiseert Brabants Landschap de laatste publiekswandeling dit seizoen door de tuinen en de villa, op buitenplaats “De Mattemburgh”.

Unieke kuipplantencollectie

De unieke kuipplantencollectie van de Mattemburgh zal tijdens deze rondwandeling centraal staan. De oudste bomen zijn zeker 150 jaar oud, wetend dat er in Nederland maar 110 geregistreerde kuipbomen bestaan die ouder zijn dan 100 jaar. Een flink aantal hiervan staat op Mattemburgh. De collectie bestaat uit veel verschillende soorten citrussen en laurier, maar ook de mooie mirte en granaatappel ontbreken niet.

Naar binnen verhuizen

In oktober zullen de kuipplanten weer naar binnen verhuizen en dit is dan ook de laatste gelegenheid van dit seizoen om al dit moois buiten van dichtbij te komen bekijken. Tijdens het bezoek aan de villa kunt u zien op welke manier de kuipplanten vroeger naar binnen werden gebracht en hoe dit tegenwoordig gebeurt.

Marie-Louise Cuypers

In het voorjaar van 2022 is de kleine expositie uitgebreid met persoonlijke voorwerpen van Marie-Louise Cuypers, die nu als nieuwe museumstukken zijn tentoongesteld. Ook zijn nieuwe foto’s te bekijken van het leven op het landgoed.

Praktische informatie

Liefhebbers voor deze excursie, die door een deskundige gids van Brabants Landschap begeleid wordt, kunnen op 25 september vanaf 13.30 uur bij de nieuwe Orangerie, gelegen nabij parkeerplaats P1 in de Beukendreef, verzamelen. Uiterlijk 14.00 uur wordt er gestart.
De rondleiding duurt ca. 2 uur.
De kosten bedragen €8,- per persoon, contant betalen bij de start. (beschermers €4,- per persoon. Maximaal 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 introducees bij vertoon van uw jaarkaart)
Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.
Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl

Cookieinstellingen