Kunstenares uit Putte valt meerdere keren in de prijzen

Suzana Jovanovic
Foto: Jan

Niet alleen werd Suzana Jovanovic al twee keer ‘Artist of the Week’ op Art Gallery International, maar ook bij Nederlandse Facebook groep “Het Kunstcollectief” kreeg Suzana de meeste stemmen.

Het Kunstcollectief

Het Kunstcollectief is een Nederlandse Facebook groep met zo’n drieduizend leden. Deze groep had een (facebook)coverfotowedstrijd over zelfportretten en werkstukken met de kunstenaar zelf als onderwerp.

Hoewel Suzana pas kort lid was van deze groep kreeg zij met haar werk “Make a Wish”, waar zij ook op de 35e groepstentoonstelling in Ravenhof de eerste prijs mee gewonnen had, de meeste stemmen zodat haar werk in de coverfoto van de Facebookgroep te zien is.

“Make a Wish”

Art Gallery International

Ook internationaal is Suzana succesvol want opnieuw is een werk van haar gekozen als het kunstwerk van de week op de Amerikaanse Facebookgroup Art Gallery International.

In de door de Amerikaanse kunstenaar en curator Benjamin Casiano opgerichte facebook groep Art Gallery International wordt elke vrijdag wordt een wedstrijd georganiseerd waarvoor kunstenaars een werk inzenden. Het winnende werk wordt het kunstwerk van de week en de omslagfoto voor de groep. In groep Acrylic Painting wordt door kunstenaars zelf gestemd, maar in groep Art Gallery International wordt de winnaar uitgekozen door een professionele jury dat bestaat uit directeuren van musea, curators van galeriën, kunst leraren en dergelijke.

Ook in maart was er al een werk van Suzana geselecteerd en nu in april werd er alweer één van haar werken, haar nieuwste werk, uitgekozen. Het uitgekozen werk, “The Princess of Azure”, is nu te zien op de Facebook pagina Art Gallery International.

The Princess of Azure

Kalmthout en verder

Maar ook dichter bij huis is werk van Suzana te bezichtigen. In de maand mei is haar werk te bewonderen in ‘De Vroente’ aan de Putsesteenweg 129 in Kalmthout, België. De Vroente is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 14:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Behalve dicht bij huis, zoals in Kalmthout, gaat Suzana dit jaar exposeren in galerieën in Nederland, België, Duitsland en Portugal. In 2019 wil Suzana ook in Amerika gaan exposeren.

Links

 

 

Reacties