Kunst in Putte

Foto: Jan Krijtenburg

Van 4 juni tot 12 juni houdt Suzana Jovanovic een expositie aan de Tervoplein 4 in Putte met werk van diverse kunstenaars en een aantal van haar cursisten.

Een zeer diverse expositie

Suzana zegt daar zelf over: “Deze keer organiseer ik een zeer diverse expositie, van Rembrandts donkere palet tot pastel kleuren, stille levens, surrealisme, kubistische werken, portretten. Bijzonder is dat ik deze keer naast gerenommeerde kunstenaars ook mijn cursisten uitgenodigd heb. Zij schilderen op hoge niveau en trots wil aan iedereen hun werken tonen”.

Op deze expositie zijn naast schilderijen van Magda Bastiaanse, Maarten Maesen,Garibald van Eyck, José Verhaert-Koopal, Mederick de Scheerder, Simone Hendrickx en Jeanne Lacquemans werken te zien van finalist van Project Rembrandt seizoen drie, Freek Müller en van Suzana zelf, waaronder een van haar nieuwste werken ‘White Tiger’.
Een bijzondere gastkunstenaar op deze expositie is Benjamin Casiano uit New York waarvan een aantal van zijn kleurrijke kubistische werken op de expositie te zien zullen zijn.

Behalve schilderijen zullen er ook werken van de lokale beeldhouwers Jeanny Ritzen en Edgard Baert op de expositie getoond worden..

Enkele van de gast kunstenaars

Benjamin Casiano

Kunstenaar Benjamin Casiano is geboren en getogen in New York City, waar hij ook gestudeerd heeft.
Hij zette al op zeer jonge leeftijd zijn emoties over op papier en canvas en werd door leraren, mentors en familie aangemoedigd om kunstenaar te worden

Vrouwen speelden een cruciale rol in zijn leven, en in zijn kunst brengt hij hulde aan hen.
De meeste van Benjamin Casiano zijn figuren hebben één oog open. Benjamin zegt er zelf het volgende over: “Het is een weerspiegeling van mijn eigen alter ego en een portret van mijn onderbewustzijn. Ik ben gedeeltelijk blind, maar de ironie is dat ik deze figuren jaren heb geschilderd voordat ik uit het oog verloor. Vandaag beschouw ik het als mijn handelsmerk”.

Zijn werken zijn tentoongesteld in galerieën in de VS en zelfs in China en beloond met tal van onderscheidingen en prijzen.
Momenteel exposeert Benjamin in New York, Philadelphia en Parijs. Talloze stukken zijn eigendom van bedrijven en particuliere verzamelaars in de VS en in het buitenland.
Onlangs heeft Benjamin zijn kunst ook naar België verscheept voor de nieuwe kunsttentoonstelling.

Benjamins doel is eenvoudig. Voeg iets toe dat niet wordt gezien in de hedendaagse cultuur. Iets anders, iets moois, schilderij voor schilderij. Eén tentoonstelling tegelijk. Meer over zijn werk op www.casiano.info

Maarten Maesen

Sedert 2012 maakt Maarten schilderijen in olieverf. Elk werk start van een momentopname, meestal van het alledaagse leven. Gedurende het proces laat hij zich lijden door het beeld zelf om vervolgens het geëffende pad te verlaten en op verkenning te gaan.

Het idee is om de werkelijkheid te reduceren en vervormen zodanig dat men de sfeer kan laten primeren. Zo worden kleur, textuur en details middelen tot het creëren een universum dat zowel herkenbaarheid en rust uitstraalt als verwondering en mysterie uitlokt.

Magda Bastiaanse

De in Ossendrecht geboren en momenteel in Putte wonende Magda Bastiaanse voelt zich al van jongs af aan  verbonden met alles wat groeit en bloeit zoals bloemen, planten en dieren.
Haar specialisatie is botanisch schilderen. Met botanisch schilderen leer je zo goed mogelijk te observeren zodat je de plant zo gedetailleerd en wetenschappelijk op papier gaat schilderen. Al eeuwenlang was dit de enige manier om de planten buiten het bloeiseizoen te kunnen tonen aan bv publicaties, wetenschappers, handelaars, vorsten enzovoort.

Om zich nog meer te kunnen verdiepen in botanisch schilderen combineer Magda dit momenteel met een cursus kruiden en plantenleer die goed van pas komt om zich nog beter te kunnen uitdrukken met penseel en aquarelverf.

Aquarelverf vind Magda persoonlijk het mooiste medium om me te kunnen uitdrukken. De structuur en tederheid van de bloemen worden hiermee prachtig weergegeven. Dit doet zij door de kleuren laag op laag te verwerken waardoor er met aquarel een prachtige weergave van een botanisch kunstwerkje ontstaat die ze graag met haar publiek gaat delen in deze tentoonstelling in Putte.

Freek Müller

Als finalist van Project Rembrandt seizoen drie heeft de nog jonge Freek Müller al een aantal mooie werken geproduceerd. Over het schilderij hier op de foto, schrijft hij: “Ik beeld een moment in de toekomst uit waarin de mens boven zichzelf is uitgestegen, maar aan zijn eigen intelligentie en creaties ten onder dreigt te gaan. Bijvoorbeeld in de vorm van kunstmatige intelligentie, designer baby’s of opwarming van de aarde.

Aan de horizon doemen de demonen op maar in de tussentijd kijken we weg en zoeken we afleiding. Toch is het belangrijk om onze ogen er niet voor te sluiten en er wel naar te kijken”.

Workshop door Suzana

Maar mensen die meer willen als alleen kijken naar schilderijen, kunnen op woensdag 8 juni in de expositieruimte aan het Tervoplein tussen 10:00 en 12:30 uur een workshop van Suzana volgen. Hiervoor moet je je wel aanmelden via e-mail adres [email protected].

Praktiche informatie

Data en tijden:
zaterdag 4 juni van 13:00 tot 17:00 uur (dan is ook de feestelijk opening)
zondag 5 juni tot en met zaterdag 11 juni van 12:00 tot 17:00 uur
zondag 12 juni de laatste dag, van 11:00 tot 16:00 uur
Locatie: Tervoplein 4 in Putte
Toegang: gratis

Sponsors: Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Bruin verhuur uit Putte en Euro Casco uit Stabroek.

Cookieinstellingen