KLM laan Hoogerheide staat blank na gesprongen leiding

In de omgeving van de KLM laan in Hoogerheide komt er op veel adressen geen of slechts beperkt water uit de kraan. Ook is de weg afgezet. De oorzaak is een flinke lekkage.

In de KLM laan stroomt het drinkwater over de straat nadat er in het begin van de middag een waterleiding is gesprongen. De oorzaak is vermoedelijk een zwakke plek in het waterleidingnet. Zo’n zwakke plek begeeft het op warme dagen als deze, doordat de waterdruk dan hoog is om aan de vraag te kunnen voldoen.

Waterbedrijf Evides zegt het volgende over de storing: “r is een storing bij u in de buurt, waardoor u onverwachts geen water uit de kraan krijgt of last heeft van een wisselende waterdruk. DNWG werkt hard aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.
Door de storing geen kraanwater?
• Draai geen kranen open.
• Laat uw wasmachine, vaatwasser en andere apparaten die kraanwater gebruiken uit.”

Naast mensen van het waterbedrijf is ook de brandweer ter plekke gekomen. “De eerste zorg is het sluiten van de leiding, zodat de watertoevoer stopt en we de wateroverlast beperken. Daarna stellen we de omgeving veilig en repareren we de leiding om deze vervolgens weer in bedrijf te nemen, zodat iedereen weer over drinkwater beschikt”, aldus Evides.

 

 

Reacties