Klik & Tik: Digitale cursussen in de Bibliotheek Hoogerheide

Foto: Jan

De Bibliotheek Hoogerheide organiseert de cursussen Klik & Tik, het internet op én Digisterker: Werken met de elektronische overheid.

Internet wordt steeds belangrijker

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over de opbouw van uw AOW of regelen van bankzaken gaat steeds vaker via internet.

Cursus Klik & Tik, het internet op

De cursus Klik & Tik, het internet op richt zich op volwassenen die voor het eerst kennismaken met de mogelijkheden van internet. Er komen diverse onderwerpen aan de orde, zoals het bekijken van websites, zoeken met een zoekmachine, invullen en aanvragen, e-mailen en downloaden. De cursisten kunnen in hun eigen tempo de cursus doorlopen.

De cursus Klik & Tik bestaat uit minimaal 8 bijeenkomsten op dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur.

Cursus Digisterker

Voor volwassenen die het lastig vinden om met de sites van de overheid of met DigiD te werken is er de cursus Digisterker: Werken met de elektronische overheid.

Het programma richt zich op volwassenen uit de gemeente Woensdrecht die een beetje met internet om kunnen gaan. Het is belangrijk, dat cursisten zelf internet en een e-mailadres hebben.

De cursus Digisterker bestaat uit 5 bijeenkomsten op dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur.

Aanmelden

De cursussen zijn gratis. Cursisten hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Esther Hartog, telefoon: 0164 – 243450 of e-mail: [email protected] o.v.v. naam en telefoonnummer.

Reacties